Haberler

Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilen AK Parti eski milletvekili Pelin Gündeş Bakır kimdir?

Güncelleme:

AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, MYK Toplantısı'nda oy birliği ile kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmesine karar verildi. Peki, Pelin Gündeş Bakır kim, nereli? Pelin Gündeş Bakır haberleri ve daha fazlasını derledik…

Pelin Gündeş Bakır ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildi. Twitter üzerinden yaptığı siyanür intiharları ile ilgili paylaşımlar nedeniyle ihraç istemiyle AK Parti MYK toplantısında Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildi. Pelin Gündeş Bakır biyografi, hayatı, eşi haberimizde…

PELİN GÜNDEŞ BAKIR KİMDİR?

Bakır, 1972 yılında Kadıköy'de dünyaya geldi. Babasının adı Erhan, annesinin adı ise Maral olan siyasetçi, aslen Kayseri'nin Melikgazi ilçesindendir. Pelin Bakır, lise eğitimini Kadıköy Anadolu Lisesi'nde tamamladı. 1993 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi'nin İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. İngiltere'de inşaat mühendisliği alanında Imperial College London'dan diploma ve aynı üniversiteden beton yapılar dalında master dereceleri aldı.

Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilen AK Parti Milletvekili Pelin Gündeş Bakır kimdir?

2000 yılında FEMA'da afet yönetimi ve deprem konularında eğitim gören Pelin Gündeş, daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi'nde deprem mühendisliği alanında doktora eğitimini tamamladı. Bakır, 2004'te İTÜ'de deprem ve yapı mühendisliği dallarında doçent, 2010 Nisan ayında ise profesör oldu. İTÜ'nün yanı sıra Boğaziçi Üniversitesi'nde ve Almanya'da Berlin Teknik Üniversitesi'nde dersler verdi.

KAYSERİ'NİN 3. KADIN MİLLETVEKİLİ OLDU

2011 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Kayseri 5. sıra milletvekili adayı oldu ve kazandı. Böylece Kayseri'nin üçüncü kadın milletvekili oldu. Bakır, Ekim 2011'de partisinin Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu ile Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyeliğine seçildi.

Pelin Bakır, İstanbul Mehmet Akif Ersoy Hastanesi başhekimi İhsan Bakır ile evli ve üç çocuk sahibidir. Siyasetçinin amcası Demokrat Parti'den dört dönem Kayseri milletvekilliği yapan Kamil Gündeş'tir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Pelin Gündeş Bakır Milletvekili AK Parti Kayseri Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title