Haberler

Merkel: Aylan'ın Fotoğrafı Beni Derinden Etkiledi

Güncelleme:

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Aylan Kurdi'nin sahile vurmuş cesedinin kendisini derinden etkilediğini söyledi.

Rheinische Post gazetesine gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Aylan Kurdi'nin sahile vurmuş cesedinin kendisini derinden etkilediğini söyledi.

Merkel'in bu açıklamasından sonra gerek Almanya'da gerek Türkiye'de gerekse dünyada bir çok yorum yapıldı. "Sizin insafa gelmeniz için bu mu gerekliydi?", "Ölüm mü siz adam etti?", "Bunca zaman aklınız neredeydi?", "Aaa bunların kalbi varmış!" gibi yorumlar yapıldı.

İşte Angela Merkel'in yaptığı açıklamalardan satır başları:

"BENİ SARSTI VE ÜZDÜ"

Angela Merkel, gazetenin, "Suriye'de sahile vuran Suriyeli çocuğun cesedi çok sayıda kişiyi sarstı. Siz ne hissettiniz?" sorusuna, "O fotoğraf beni sarstı ve üzdü. Diğer taraftan zor durumdaki insanları şişme botlarla can yeleği olmaksızın denizlere çıkaran insan tacirlerine öfkemi arttırdı." dedi.

"ÖFKEM ARTTI"

Merkel, "Avrupa'da biz son yılların en büyük zorluklarından biri ile karşı karşıya bulunuyoruz. Bir yandan mültecilerin Avrupa yolunda açık denizlerde hayatlarını kaybetmemeleri için denizde ve mültecilerin bulunduğu ülkelerde gerekli önlemleri almalıyız."

"UYUMLU YAŞAM SAĞLAMALIYIZ"

Almanya lideri, "Diğer taraftan çok sayıda mülteciye kapılarımızı açmalı, sığınma hakkı elde edenlerin de eyaletlerimizde uyumlu yaşamını sağlamalıyız. Bunu yaparken anayasamızda yer alan, 'İnsan onuru dokunulmazdır.' sözünü hatırlamalıyız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Angela Merkel Türkiye Almanya Dünya Haberler

500

Yorumlar (15)

COMMANDER:

BÖLGEDEKİ KATLİAMLARIN BAŞ MÜSEBBİBİ BAŞTA ALMANYA OLMAK ÜZERE DİĞER AVRUPA ÜLKELERİDİR. BÖLGE PARÇALANDIĞINDA PAYLARINA NE DÜŞECEĞİNİ VE PASTADAN NEKADAR DİLİM YİYECEKLERİNİ AĞIZLARINDAN KUDUZ SALYALARI AKITARAK BEKLİYORLAR.

7
3
yanıtYanıtla
Fatma:

Hiç inandırıcı gelmedi. Yalancı karıya inanmayın

2
6
yanıtYanıtla
firdevs:

ayy yok ya yalandan yapıyorlar ne üzülmesi üzülseler Filistin''e üzülürlerdi senelerdir çocuk ölüyor. Yeni mi görmüşler Suriye''yı. . . .

6
1
yanıtYanıtla
Yilmaz Mobil-IOS:

Bundada merhamet varmis madem oyle silah yapip pkk ya gonderen kim markel

6
0
yanıtYanıtla
Anversli türk Mobil-IOS:

Aaa bu cisimler insanmi oldu. ?Yoksa. İnsan olduk politikasimi yapiyorlar geçici bir süre????

4
2
yanıtYanıtla
sesesyMobil-ANDROID:

sen mi derinden etkilendin. keske derinligin dibine girseydinde bir daha cikmasaydin.

3
1
yanıtYanıtla
el curdo:

bunlar size insanligi ögretecekler

1
2
yanıtYanıtla
can cun:

dogrudur...artik babasina bi cuval silah gönderirsin.......ne biliyem azicik demokrasi silahi,azicik baris silahi,en cokta teselli ve sabir silahi...!!!

2
0
yanıtYanıtla
Køge .DKMobil-IOS:

İşte en sevdıgim anayasanizdaki bu kelime insan onuruna dokulanamaz ya bizimkide insan kelimesi bile geçmez gerçi bütün orta Doğu ülkelerin anayasasinda Geçmez

1
0
yanıtYanıtla
deli çoban:

hadi lan cehennemlik moruk seni

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title