Haberler

Meral Okay Son Yolculuğuna Uğurlandı

Senarist ve oyuncu Meral Okay, Bebek Camii'nde kılınan cenaze namazı ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Senarist ve oyuncu Meral Okay, Bebek Camii'nde kılınan cenaze namazı ardından son yolculuğuna uğurlandı. Okay'ın cenaze törenine katılan sanatçı dostları, üzüntülerini dile getirdi.

Kanser tedavisi gören Meral Okay dün evinde hayatını kaybetti. Okay için Bebek Camii'nde öğle namazı ardından cenaze töreni gerçekleştirildi. Cenazeye sanat dünyasından çok sayıda tanınmış isim katıldı.

Barış ve Demokrasi Partisi Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Okay'ın emekten, özgürlükten, haktan yana duruşuyla hatırlanacağını belirtirken, oyuncu Seray Sever ise "Çok iyi birisiydi çok kuvvetliydi. Böyle bir insanı kaybetmek çok acı veriyor" dedi.

Bülen Kayabaş ve Mehmet Günsür da Okay'ın ölümünden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Cenazede uzun süre gözyaşı döken ve güçlükle ayakta durduğu görülen sanatçı Sezen Aksu, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Bebek'te bir kahvede oturan Aksu, oğlunun omzunda gözyaşı döktü.

Cenazeye katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de Okay'ın Türk halkını tarihin derinliklerine götürdüğünü ve önemli bir sanatçı olduğunu ifade etti.

Oyuncu Yılmaz Erdoğan ise üzüntüsünü, "İnsanın susması gereken zamanlarda konuşmak zor oluyor. Daha dün birlikte sohbet ettiğimiz ablamızın cenazesinde olmak sadece anlamsız" sözleriyle dile getirdi.

Okay ile Muhteşem Yüzyıl dizisinde birlikte çalışan Halit Ergenç de, "Herkes öldükten sonra hayatta güzel şeylerle anılmak ister. Çok sevilen bir insandı. Yaptığımız son işte beraber çalışmak benim için büyük bir şans oldu. Hiçbir ölüm beklenmez, biz de beklemiyorduk. Hastalığı devam ediyordu fakat her ölüm ekendir ve o da çok erken gitti" diye konuştu.

Muhteşem Yüzyıl dizisinin Hürrem karakterini canlandıran Meryem Üzerli ise "Çok acımız var konuşamıyorum" dedi.

Törene ayrıca Hülya Avşar, Bergüzel Korel, Ozan Güven, Engin Altan Düzyatan, Tarık Akan ve Meltem Cumbul da katıldı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu da cenazeye çelenk gönderdi.

Öğle namazının ardından Okay'ın cenaze namazı kılındı. Cenaze namazından sonra Okay'ın naaşı omuzlara alınarak alkışlar arasında cenaze aracına taşındı. Cenaze, Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sırrı Süreyya Önder Seray Sever Meral Okay Bebek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title