Haberler

Memur-Sen, Hatay'da Stk Temsilcileri ile Bir Araya Geldi

Memur-Sen, Hatay'da STK Temsilcileri ile bir araya geldi Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman: "Dünyanın en önemli bölgesel güçlerinden birisi haline gelecek bir Türkiye arzu ediyoruz"HATAY - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Türkiye'nin demokrasi tarihinde her 10 yılda...

Memur-Sen, Hatay'da STK Temsilcileri ile bir araya geldi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman:

"Dünyanın en önemli bölgesel güçlerinden birisi haline gelecek bir Türkiye arzu ediyoruz"

HATAY - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Türkiye'nin demokrasi tarihinde her 10 yılda bir darbelerin olduğuna dikkat çekerek, dünyanın en önemli bölgesel güçlerinden birisi haline gelecek bir Türkiye arzu ettikleri ve yönde çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Memur-Sen öncülüğünde Sivil Dayanışma Platformu, Hatay'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelerek anayasa ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Hatay'ın Antakya ilçesinde sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle düzenlenen toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Milletin güçlü yönetim, güçlü lider ve güçlü Türkiye istediğini İfade ederek; "Türkiye'deki sistem tartışması uzun bir meseledir, Türkiye'deki tüm merkez sağ liderleri Türkeş, Erbakan, Demirel, Özal ve Muhsin Yazıcıoğlu gibi bütün liderler Türkiye'de bu sistem değişikliğini konuştular. Kimisi Türkiye'ye yarı başkanlık, kimi başkanlık sistemi lazım dedi, sürekli bu konu gündeme geldi. Bu tartışmanın bir ana fikri var, milletimiz güçlü yönetim istiyor, güçlü lider ve güçlü Türkiye istiyor. Bu anlamda bu tartışmaya bu perspektiften bakmak lazım, Türkiye'nin demokrasi tarihi aslında tersten bir okumayla bir darbeler tarihidir" dedi.

Yayman, FETÖ darbe girişiminin darbeye teşebbüs ettiğini ama başarısız olduğunu da hatırlatarak şöyle devam etti:

"Türkiye çok partili hayata 14 Mayıs 1950'de girdi. 10 yıl sonra 27 Mayıs darbesi oldu, üzerinden 10 yıl geçti 12 Mart darbesi oldu, bir 10 yıl sonra 12 Eylül darbesi oldu, Türkiye'nin demokrasi tarihi her 10 yılda bir darbelerin olduğu tarihtir. Daha sonra biliyorsunuz 28 Şubat darbesi oldu, 27 Nisan e-muhtırası oldu ve dünya tarihinin, Türk tarihinin en şerefsiz, en hain en alçak darbe girişimi FETÖ'cü darbe girişimi oldu. Bu konvansiyonel darbe girişimlerinden farklı bir darbe girişimiydi. Herkesin sıklıkla ifade ettiği gibi ben ilk günden bu yana vurguladım, hep beraber bir tamlama yaptık ortak akılla, 'Bu bir darbe girişimi değil, bu bir iç savaş ve işgal girişimidir.' Onun için Allah milletimize bir daha 15 Temmuz hain darbe kalkışması göstermesin, biz 15 Temmuz'a cevap olarak 16 Nisan'da güçlü bir Türkiye, büyük bir Türkiye, büyük Türkiye ruhuyla, sen ben yok, biz varız anlayışıyla inşallah küresel bir güç olacak, kişi başına düşen milli geliri 20 bin dolara çıkartacak, dünyanın en önemli bölgesel güçlerinden birisi haline gelecek bir Türkiye arzu ediyoruz. Bunun yolu da güçlü bir iktidardan güçlü bir yönetimden geçiyor."

Toplantıya Emniyet Eski Genel Müdürü Kemal Çelik, Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Mehmet Şahin, Prof. Dr. Kerem Alkin, Yrd. Doç. Dr. Serdar Korucu, Memur-Sen Hatay İl Başkanı Hasan Urhan ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Hüseyin Yayman Memur Sen Türkiye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title