Haberler

Mehmet Akif Ersoy'un Vefatının 77. Yılı

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğünce "Mehmet Akif Ersoy Şiirlerini Okuma Yarışması" düzenledi.

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü, milli şair Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 77. yılı dolayısıyla ortaöğretim kurumları arası "Mehmet Akif Ersoy Şiirlerini Okuma Yarışması" düzenledi.

Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Serhat Önder, Cumhuriyet Başsavcısı  Mehmet Arslantaş, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Aktaş, yarışma öncesi yaptığı konuşmada, Akif'in tüm şiirlerinde tarihin akışına ışık tuttuğunu belirterek, "Milletlerin tarihinde önemli kahramanlar vardır. Bu kahramanlar kendi toplumuna şekil ve yön verir. Mehmet Akif Ersoy da böyle bir kahramandır. Düşünce ve iman timsali bir insandır. Yeni neslin nasıl olması gerektiğini anlatan bir şahsiyettir. Vatanını, milletini, dinini ve mukaddesatını sevendir. Yaşadığı toplumda sosyal olaylarla hep beraber olmuştur. Tarihin akışında, tarihe nankörlük edenlere de ikazda bulunmuştur" dedi.

Konuşmaların ardından kent merkezindeki 12 ortaöğretim okulundan 12 öğrenci, Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini okudu.

Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu, Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Arif Kazancı birinci, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Rabia Sezgin ikinci, Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Mustafa Yıldırım ise üçüncü oldu. Yarışmaya katılan diğer 9 öğrenci ise dördüncü ilan edildi.

Dereceye girenlere ödülleri, Vali Mayda ve protokol üyeleri tarafından verildi. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Gümüşhane Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title