Haberler

Medicana Hayat Kurtarmak İçin 'Biz de Varız' Dedi

Organ Bağışı Haftası kapsamında; Medicana Çamlıca Hastanesi önderliğinde düzenlenen Hayat Kurtarmak için Yarıştayız sloganı ile davetli bürokratlar, hastane yöneticileri, doktorlar, üniversite öğrencileri, nakil olan hastalar ve tüm halk, koşu ve yürüyüş organizasyonunda bir araya geldi.

Organ Bağışı Haftası kapsamında; Medicana Çamlıca Hastanesi önderliğinde düzenlenen Hayat Kurtarmak için Yarıştayız sloganı ile davetli bürokratlar, hastane yöneticileri, doktorlar, üniversite öğrencileri, nakil olan hastalar ve tüm halk, koşu ve yürüyüş organizasyonunda bir araya geldi. 8 kasım pazar günü Caddebostan Sahil Yürüyüş alanında buluşan davetliler organ bağışının önemine dikkat çekti.

Medicana Çamlıca Hastanesi önderliğinde gerçekleşen Hayat Kurtarmak İçin Yarıştayız etkinliğine; İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak, Kadıköy İlçe Sağlık Müdürü Arife Midyat, Üsküdar İlçe Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, Ümraniye İlçe Sağlık Şube Müdürü Nuran Eraslan, Medicana Çamlıca Hastanesi Genel Müdürü Murat Kaya, Başhekim Op. Dr. Salih Cüneyt Aydemir, Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alp Gürkan, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren katıldı.

Koşu ve yürüyüş başta olmak üzere iki etaptan oluşan organizasyon, Medicana Çamlıca Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Salih Cüneyt Aydemir'in konuşmasıyla başladı. Op. Dr. Aydemir, ülkemizde 25.000 kişinin organ nakli için sıra beklediğini belirterek şöyle konuştu: "Bu hastaların çoğu böbrek nakli için sıradadır. Çünkü yeterli donör bulunamadığından kalp ve karaciğer nakli bekleyen birçok hasta bekleme listesindeyken hayatını kaybetmektedir. Bu hayatları kurtarmak için ülkemizde de organ bağışı konusunda halkımızı bilinçlendirmeli ve kadavra nakillerinin sayısını arttırmalıyız. Yaklaşık 80 milyon nüfusa sahip olduğumuz düşünülürse yılda sadece 300 ile 400 arasında donör çıkması oldukça üzücü bir tabloyu gözler önüne seriyor. Avrupa'da organ bağışı milyonda 40'lara çıkmışken, ülkemizde bu rakam sadece 3. Bizlerin bu bilince sahip olmamız yetmiyor. Çevremizi, ailemizi de bilinçlendirmeliyiz. Onları teşvik etmeliyiz. Hayatını kaybettiğinde bile başka hayatların filizlenmesini isteyen bilinçli bağışçılar ailelerine bu arzularından bahsetmelidir. Son 5 yılda hastanelerimizde 6.500 beyin ölümü tespit edilmiştir. Ancak bu 6.500 potansiyel donörün 1.500'ünde organ nakli için aile izni alınabilmiştir. Daha fazla sözü uzatmadan hep birlikte hayat kurtarmak için koşalım. Sağlıklı bir geleceğe bir adım daha yaklaşalım."

Açılış konuşmalarının ardından; üniversite öğrencilerinden ve genç sporculardan oluşan yarışmacıların heyecanlı bekleyişleri ile hakemler tarafından koşuya start verildi. Caddebostan-Kızıltoprak güzergahında 3 km'lik parkurda birbirleri ile yarışan sporcular dereceye girebilmek ve organ bağışına dikkat çekmek için yarış mücadelesi verdi. Koşunun ardından devam eden etkinlik;  davetli bürokratlar, yöneticiler, nakilli hastalar ve tüm halk aynı parkurda yürüyüş gerçekleştirdi. Günün anlam ve önemini belirten özel tasarım tişörtleri giyerek yapılan yürüyüşe davetli ve katılımcılar tarafından ilgi gösterildi.

Hakemler tarafından yapılan değerlendirme sonucu kadın ve erkek dalında ilk 3 dereceye giren genç sporcular sahneye davet edilerek, günün anlam ve önemine uygun altın, bronz, gümüş madalyalarını Medicana Çamlıca Hastanesi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alp Gürkan tarafından aldı. Program plaket takdimi ve kapanış konuşmaları ile sona erdi. Program sonunda tüm katılımcılar makarna partisi ile keyifli saatler geçirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Organ Bağışı Haftası Caddebostan Alp Gürkan Çamlıca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title