Haberler

Mazlumder Nizip İlçesinde Sokakta Kalan Suriyeli Sığınmacılarla Görüştü

MAZLUMDER Gaziantep Şube üyelerinden oluşan heyet ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep'in Nizip İlçesi'ne gelerek sokakta yaşayan Suriyeli sığınmacılarla görüştü.

MAZLUMDER Gaziantep Şube üyelerinden oluşan heyet ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep'in Nizip İlçesi'ne gelerek sokakta yaşayan Suriyeli sığınmacılarla görüştü.

Suriyeli sığınmacıların durumunu yerinde incelemek için Nizip İlçesine giden MAZLUMDER GYK Üyeleri Mehmet Alkış, Abdurrahim Çelik ve Gaziantep Şube Başkanı Sabri Sayan ve diğer dernek üyeleri hem sığınmacılarla hem de vatandaşlarla görüşerek Suriyeli sığınmacıların durumunu inceledi. MAZLUMDER GYK üyesi Mehmet Alkış barınma ve gıda başta olmak üzere birçok sorunu bulunan ailelerin bir yerde barınma imkanına kavuşmalarının çok acil bir ihtiyaç olduğunu belirterek, "115 Suriyeli aile Nizip'te bulunan Ganime Hatun Camiinin yanındaki parkta, 25 aile de Müftülük Binasının yanındaki parkta hayata tutunmaya çalışıyorlar. Nizip halkının desteğiyle yaşamlarını sürdüren bu ailelerin hali yürek parçalıyor. Hiç bir imkana sahip olmayan; bebekler, çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve diğerleri şaşkın bakışlarla gelip gidenlerden destek bekliyorlar. Suriye'nin Halep, İdlip ve Humus şehrinden gelen sığınmacılar herhangi bir işte çalışma izinleri olmadığından uzun süre çalışmaları mümkün olmuyor. İş bulanlar çok düşük ücretle çalışmak zorunda kalıyorlar. Sığınmacılar, resmi kurumlardan herhangi bir yardım almadıklarını da iddia ediyor" dedi.

Nizip'te bulunan Suriyeli ailelerin durumunun içler acısı olduğunu ifade eden MAZLUMDER GYK üyesi Abdurrahim Çelik ise, "Buradaki Suriyeli aileler cami çevresinde ağaçlara astıkları ipler üzerine astıkları bezlerle korunak sağlamaya çalışıyorlar. Yere attıkları kilimler üzerinde yatıyorlar. İlkel ocaklarla yemek yapıyorlar. Caminin tuvalet ve lavabolarını kullanıyorlar. Sağlık alanında da büyük sıkıntılar yaşıyorlar, her hangi bir hizmet alamıyorlar. Kış mevsiminin gelmeye yüz tuttuğu bugünlerde endişeye kapılmış, umutlarını kaybetmek üzereler. Bir an önce bir kampa yerleştirilmelerini bekliyorlar. MAZLUMDER heyeti olarak vicdanları acıtan bu duruma bir an önce el atılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdurrahim Çelik Gaziantep Nizip Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title