Haberler

Mazlumder Gaziantep Şubesinden 28 Şubat Açıklaması

Mazlumder Gaziantep Şubesi tarafından 28 Şubat süreci ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Mazlumder Gaziantep Şubesi tarafından 28 Şubat süreci ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Gaziantep Mazlumder Şubesi'nde gerçekleştirilen basın toplantısına Gaziantep Mazlumder Şube Başkanı Avukat Sabri Sayan, Mazlumder Şube Başkan Yardımcısı Avukat Hüseyin Kurşun, Mazlumder GYK üyesi Abdurrahim Çelik ve Mehmet Alkış katıldı.

Mazlumder Şube Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Kurşun, Sahimerdan Sarı ve arkadaşlarının terör örgütü sıfatıyla kamuoyuna tanıtıldığını belirterek, "Bu günlerde 28 Şubat döneminde açılan davalara istinaden, Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemelerinde verilen mahkumiyet kararları 28 Şubat sürecinin devam ettiğini göstermektedir. 28 Şubat sürecinde karanlık ellerin tertibi olarak Gaziantep Fuarında meydana gelen bombalama eylemi ile bir ilim adamı olan Şahimerdan Sarı ve arkadaşları haksız bir şekilde suçlanmış ve on yıl cezaevinde kalmışlardır. Bir linç eylemiyle Sahimerdan Sarı ve arkadaşları terör örgütü olarak kamuoyuna tanıtılmış ve bu sıfatla yargının önüne çıkarılmıştır" dedi.

2007 yılında ceza evinden çıkan Şahimerdan Sarı'nın yeniden terörle mücadele ekipleri tarafından fiziki takibe alındığını belirten Kurşun, "2007 yılında cezaevinden çıkan Şahimerdan Sarı, kısa bir süre sonra yeniden Terörle Mücadele Ekiplerinin fiziki ve teknik takibine alınmıştır. Bu süreçte, Şahimerdan Sarı, kuruluşu tamamen yasal olan ve Gaziantep merkezde bulunan Şahid-Der isimli dernekteki çalışmaları, kitap yazma ve ilmi faaliyetleri nedeniyle 2009 yılında Terörle Mücadele Ekipleri tarafından 28 Şubat sürecini aratmayacak bir operasyona maruz bırakılmıştır. Ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda sohbet CD'lerine, Kültür Bakanlığınca basımına ve dağıtımına izin verilmiş kitap ve dergilere el konulmuş, kendisi ile birlikte bahsi geçen derneğe sohbet dinlemeye ve ders almaya gelen birçok kişi gözaltına alınmıştır" diye konuştu.

Mazlumder olarak 28 Şubat dönemi yargı kararlarının iptal edilmesini istediklerini kaydeden Kurşun, " Mazlumder olarak "28 Şubat Dönemi Siyasi Yargı Kararları İptal Edilsin!" kampanyamız çerçevesinde 28 Şubat Dönemi siyasi yargı kararlarının iptali ve yeniden yargı yolunun açılması gerektiğini bu son hadise ile birlikte bir kez daha ortaya çıkmıştır" açıklamasında bulundu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sabri Sayan Gaziantep 28 Şubat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title