Haberler

Matematiği eğlenerek öğrenecekler

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde öğrencilere zeka oyunları aracılığıyla matematik dersini sevdirmeyi öngören "Matematik evim" projesi geliştirildi.

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde öğrencilere zeka oyunları aracılığıyla matematik dersini sevdirmeyi öngören "Matematik evim" projesi geliştirildi.

Hilvan Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen projede, ilçede taşıma merkezi olan 3 okulda içinde zeka oyunları bulunan proje sınıfı oluşturuldu. Okulda eğitim gören öğrencilerin haftanın belirli gün ve saatlerinde sınıftaki oyunlarla matematik dersine ilgileri çekilmesi ve bu dersi sevmeleri amaçlanıyor.

Şanlıurfa Valisi Celalattin Güvenç, Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda düzenlenen proje tanıtım toplantısında, eğitime ayrılan bütçenin, savunma bütçesinin önüne geçtiğini hatırlatarak, "Böyle bir ülkede yaşadığımız için çok şanslıyız" dedi.

Eğitime yapılan hiçbir yatırımın boşa gitmediğini aktaran Güvenç, şöyle konuştu:

"Çocuklara küçük yaşlarda verilen eğitim çok önemlidir. Özellikle böyle projelerle eğitim, çocuklar için daha da eğlenceli hale gelecektir. Çocuklarımıza eğitimi sevdirerek, eğlenceli hale getirerek verirsek daha faydalı olur. Taşımalı eğitimle köylerden gelip ilçede eğitim gören öğrencilerimiz bazı derslerden geri kalıyorlardı. Yapılan bu projeler sayesinde artık öğrencilerimiz derslerde daha başarılı olacaklar."

Kaymakam Uğur Sezer 40 bin TL'ye mal olan projeyle 2 bin 769 ilk ve ortaokul öğrencisine ulaşmak istediklerini kaydetti. Sezer, projeyle öğrencilerin görsel algılama, çabuk karar verme, dikkatli olma, akıl yürütme ve öngürü yeteneklerini geliştirmelerine olanak sağlanacağını belirtti.

Konuşmaların ardından projenin yapıldığı sınıfı gezen Güvenç, çocuklarla satranç oynadı.

Törene Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Muhabir: Halil Fidan, Bekir Ömer Fansa

Kaynak: Mehmet Akif Parlak

Yayınlayan: Erdem Gültekin

-hilvan kaymakamlığı

Kaynak: AA / Güncel

Uğur Sezer Şanlıurfa Hilvan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title