Haberler

Mardinli Çiftçiler, Yol Kesip Jandarma ve Polisle Çatıştı

Güncelleme:

Mardinli çiftçiler, elektrik kesintilerini protesto için Mardin'i Kızıltepe ve Şanlıurfa'ya bağlayan karayollarını trafiğe kapatarak, protesto gösterisi yaptı.

Mardin'li çiftçiler, elektrik kesintilerini protesto için bugün akşam saatlerinde, Mardin'i Kızıltepe ve Şanlıurfa'bağlayan karayollarını trafiğe kapatarak, protesto gösterisi yaptı. Derik İlçesi yakınlarındaki Üçyol'da 6 saat süren eylem sonunda güvenlik görevlileri ile çiftçiler arasında çatışma çıktı. Olaylar sırasında 2 çiftçi yaralandı.

KIZILTEPE OLAYSIZ PROTESTO

Sık sık yaşanan kesintiler nedeniyle düzenli sulama yapamadıkları için ürünlerinin kuruduğunu ve sürekli karanlıkta yaşadıklarını öne süren çiftçiler, sorun çözülünceye kadar eylemlere devam edeceklerini söyledi. Kızıltepe Kaymakamı izinli olduğu için vekaleten Yeşilli Kaymakamı Müfit Gültekin, Mardin-Kızıltepe yolunu trafiğe kapatan çiftçileri ikna etmeye çalıştı. Kaymakam Gültekin, yetkilerle görüştüğünü ve bir saate kadar kesik olan elektriklerin verileceğini, bunun için yolu açmalarını istedi. Yaklaşık bir saat süren ikna çabası ve elektriğin de verilmesiyle yol trafiğe açıldı. Eylem süresince yolun iki tarafından uzun araç kuyruğu oluştu.

MUHTAR ERBEYİ: EYLEMLERİMİZ HER GÜN DEVAM EDECEK

Kızıltepe Sevimli Mahallesi Muhtarı Mikail Erbeyi, DEDAŞ ile anlaşmak istediklerini belirterek, "Biz anlaşmak istiyoruz. Ancak bizi de kurtaracak bir rakam üzerinde anlaşmak istiyoruz. Ama maalesef söz verildiği halde, biz ödeyelim dediğimiz halde, ödememiz dikkate alınmadı. Yani DEDAŞ bunu bilsin, biz hiç bir zaman geri adım atmayacağız. Bizi kurtaracak bir fiyat verilmeden kesinlikle bu eylemlerimize her gün devam edeceğiz ve gittikçe çoğalacağız" dedi.

ÇİFTÇİLER DERİK'TE JANDARMA VE POLİSLE ÇATIŞTI

Mardin'in Derik ve Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçelerini birbirine bağlayan D-4 ve E-90 ile tarihi İpek Yolu'nun kesiştiği Üçyol mevkiinde, bugün saat 15.00'da başlayan, çiftçilerin elektrik kesintilerini protesto eylemi, akşam saat 21.00'a kadar sürdü. Yaklaşık 5 bin çiftçinin katıldığı eylemde çiftçiler, karayolunu taşlarla oluşturdukları barikatla trafiğe kapattı. Saat 15.00'da başlayan ve saat 21.20'ye kadar devam eden eylem nedeniyle yolun her iki tarafından onlarca kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Eylem süresince çiftçiler, kendilerine gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale eden jandarma ve polise taşla karşılık verdi.

KAYMAKAM ÇELİK: KANUN DIŞI HAREKETLERDE BULUNUYORSUNUZ

Saatler süren eylem öncesinde güvenlik yetkilileri, önce çiftçilerle konuşarak ikna etmeye çalıştı. Derik Kaymakamı Ahmet Demirci olmadığı için vekaleten görev yapan Mazıdağı İlçe Kaymakamı Fırat Çelik, gündüz saatlerinde olay yerine gelerek çiftçilerle görüştü. Ancak çiftçileri ikna edemeyen Kaymakam Çelik, "Siz kanun dışı hareketlerde bulunuyorsunuz. Elimizden bir şey gelmiyor. Biz bir şey yapamayız. Elektrik dağıtımı özel firmanın elindedir. Bu yüzden bir şey yapamıyoruz" dedikten sonra bölgeden ayrıldı.

ÇİFTÇİLER ÇAĞIRDA VALİ GELMEDİ

Ancak buna rağmen ikna olmayan çiftçiler, eylemlerine devam etti. Daha sonra jandarma ve polis ekipleri çiftçilerle görüşerek izinsiz gösteriye son vermelerini istedi. Ancak, tüm uyarılara rağmen dağılmamakta ısrar eden çiftçiler, Mardin Valisi Mustafa Taşkesen'in olay yerine gelmesini istedi. Ancak saatler süren bekleyiş sonunda Vali Taşkesen'in gelmemesi üzerine jandarma ve polis çiftçilere gaz bombalı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Yaklaşık 4 saat süren müdahale sırasında çiftçiler de güvenlik güçlerine taşla karşılık vererek savunmaya geçti.

2 KİŞİ KAFASINA İSABET EDEN GAZ FİŞEĞİYLE YARALANDI

Olaylar sırasında çiftçilerden İdris Samur (35) ve Musa Bulut'un (26) ağır yaralandığı öğrenildi. Yaralıların Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi.

Akşam saat 21.20'de çiftçilerin eylemlerine son vererek dağıldığı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Mardin Üçyol Derik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500

Yorumlar (3)

Urfa Viranşehir:

Viranşehir olarak Kzıltepe halkının yanındayız Kzıltepeye Selam Direnişe Dewam

5
0
yanıtYanıtla
adsız.:

evet dedaş beyefendilere şunu süylemek isterım derımki abonemizde tarımsal sulama diye abone veriyorlar iş paraya geldimi efendım üzel sanayi hat diye bizi kazıklıyorlar oysa tarımsal sulama yapıyoruz başka bişey yapmıyoruz dicle elektrik sizin borcu üdemek için galiba ya esrar yada bonzai ekmemiz lazım galiba son çaremiz bu kaldı. . . .

2
0
yanıtYanıtla
yahya:

5 saat yolda kaldik. Bize bunun hesabini kim verecek ?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title