Haberler

Mardin Yoksullukla Mücadele Edecek

Mardin'de, yoksullukla mücadele için dernek kurma çalışmaları başlatıldı.

Mardin'de, yoksullukla mücadele için dernek kurma çalışmaları başlatıldı.

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde düzenlenen toplantıya Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Mardin Milletvekili Erol Dora, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Doç. Dr Selim Temo katıldı. Dünyanın yer altı ve yer üstü gelir kaynaklarının 40 milyara yakın insanı besleyebilecek zenginlikte olduğunu belirten Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, dünyada 6,5 milyar insanın yaşadığını ve 4,5 milyar insanın yoksul olduğunu kaydetti. Gökkan, "Dünyada 6,5 milyar insan yaşıyor. 4,5 milyar insan yoksul, 2,5 milyarı aç. Bu nedenle biliyoruz ki dünya zengin ve hepimize yeter. Ancak bu adaletsiz dağılımın, emeğimizi birleştirmemekten kaynaklandığını düşündüğümüz için bir araya geldik. Biz yoksul olmadığımızı, yoksullaştırıldığımızı düşünüyoruz. Bugün yoksul olmayan Mardin'in yoksullaştırılmış yanını emeğimizi birleştirerek bu durumu nasıl ortadan kaldırabileceğimizi tartışmak istiyoruz" dedi.

Diyarbakır ve Mardin'in kader birliği yapmış, çok inançlı, çok kültürlü kentler olduğunu ifade eden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise, bölgedeki yoksulluğun coğrafik nedenlerden kaynaklanmadığını aktardı. Baydemir, "Neden 1930'lu yıllarda Türkiye'nin sanayi ve istihdamda üçüncü sırada yer alan Diyarbakır, dördüncü sırada yer alan Mardin, 65-67 sıraya geriletilmiştir. Bu toplantının çıktılarından bir tanesi de neden yoksuluz neden yoksullaştırıldık sorularına dikkat çekmek ve yoksullukla mücadele etmenin yöntemlerini bulmak olmalı" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Baydemir Ayşe Gökkan Diyarbakır Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title