Haberler

Mardin'de Kayıp Kişiler İçin Başlatılan Kazılar

Kızıltepe ilçesinde geçen yıl yapılan kazıda 1995'de Dargeçit ilçesinde gözaltına alındıktan sonra kaybolan Abdurrahman Olcay'a ait bulunan kemik parçaları Kızıltepe Mezopotamya mezarlığından çıkartılarak ailesine teslim edildi.

Kızıltepe ilçesinde geçen yıl yapılan kazıda 1995'de Dargeçit ilçesinde gözaltına alındıktan sonra kaybolan Abdurrahman Olcay'a ait bulunan kemik parçaları Kızıltepe Mezopotamya mezarlığından çıkartılarak ailesine teslim edildi.

Naaşın alımı sırasında DBP Mardin ve Batman İl örgütleri, İHD, Barış Anneleri temsilcileri ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Naaşın alımı sırasında konuşan Abdurrahman Olcay'ın babası Mehmet Ali Olcay, "Allah, bizim hakkımızı onlara bırakmasın. Bizler yıllardır oğlumuzu arıyorduk. Suçsuz günahsız yere bizleri öldürdüler. Ama bizler, bunu peşini bırakmayacağız ve sonuna kadar yaşananların davacısı olacağız" dedi.

Olcay'ın ailesi, çocuklarının naaşını Batman Mobil Mahallesi Şehitlik mezarlığına defnetmek üzere Batman'a hareket etti.

Kızıltepe ilçesine bağlı Aysun Köyünde yapılan kazılarda 3 kişiye ait kemikler bulunmuş ve İstanbul Adli Tıp Kurumu raporu sonucunda yapılan DNA incelemelerinde kemiklerin bir bölümünün 1995'de Dargeçit ilçesinde gözaltına alınıp bir daha haber alınamayan Olcay'a ait olduğu belirlenmişti. - Mardin

Kaynak: AA / Yerel

Kızıltepe Ali Olcay Dargeçit Mardin Yerel Haberler

title