Haberler

Mardin Cami Yaptıran CHP'li Başkan Mahkemelik Oldu

Mardin'in Ömerli İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Altundağ, ilçe halkının da desteğiyle yaptırdıkları cami yüzünden mahkemelik oldu. Eski camiyi yıktırıp yerine 4 minareli cami yaptıran Altundağ, "Yeni caminin yapılmasını gereksiz bulanlar şikayetçi olmuş. Bugüne kadar hakkımda 210 soruşturma açıldı. Görev süremin 3'te birini müfettişlere ayırmak zorunda kalıyorum, iş yapamaz duruma geldik" dedi.

Mardin'deki tek CHP'li Belediye Başkanı olan Ömerli İlçesi Belediye Başkanı Yılmaz Altundağ, makamında düzenlediği basın toplantısında, 2009 yılında göreve geldiği günden beri yapılanları anlattı. Altundağ, ilçe halkının desteğiyle ortak yaptırdıkları cami için de mahkemelik olduğunu söyledi. 3 yıllık görev süresinin 3'te birini mahkeme, soruşturma ve müfettişlere ayırmak zorunda kaldığını söyleyen Başkan Altundağ, "Son olarak, ilçede bulunan camiyi yıkıp yenisini yaptırdık. Şikayet üzerine mahkemelik oldum. Şu anda soruşturma devam ediyor" dedi.

Camiyi vatandaş, hayırsever ve belediye desteğiyle ortak yaptıklarını söyleyen ve mesleği mimarlık olan Başkan Altundağ, şunları anlattı:

"Caminin projesini bizzat kendim çizdim. Eski binanın yıkılması ve temel atılmasında belediyenin imkanlarını kullandık. Diyanet, belediye, vatandaş ve Cami Vakfı iş birliğiyle yaptık. Ömerli İlçesi'ne yakışan ve sembol olacak bir cami yaptırmak istedik. Cami herkesin gözbebeği ve simgesi oldu. Yıkılma tehlikesi geçiren cami binasını yıktırınca da karşı çıktılar, yenisini yaptırınca da yine karşı çıktılar. Belli bir kesim bunu çok yadırgadı. Ama sağduyu daha çok hakim oldu. Bu proje uygulanırken 4 minareli tek caminin Ömerli İlçesi'nde olması bizleri mutlu etti. Bize keyif veriyor. Aynı anda 3 bin kişinin namaz kılabileceği bir külliye olacak. Tamamen Artuklu sentezi ile düzenlenmiş. 1.5 ay içinde ibadete açılacak."

Bugüne kadar 210 defa soruşturma geçirdiğini anlatan Başkan Altundağ, "Bizler ilçemize hizmet ettikçe, hakkımızdaki şikayetler de artıyor. Okulun bahçesini düzenledik diye soruşturma geçirdik. Park yaptık diye soruşturma açıldı. Başka belediyeden Ömerli'ye destek getirdik diye şikayet ettiler. Cami yaptık diye şikayet ettiler. Ama biz pes etmedik. Hizmet yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Belediye Başkanlığını AK Partili Servet Cemiloğlu'ndan devralan Başkan Altundağ, "Ömerli'de ilk defa mahalle, cadde ve sokaklara üç dilde Türkçe, Arapaça ve Kürtçe isimler verdim. İlçemizde düzenlediğimiz sempozyumda Türkçe, Arapça, Süryanice, Kürtçe, Ermenice ve İngilizce olmak üzere 6 dilde ilk akademik sempozyumu yine biz düzenledik" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alaaddin Yılmaz Ömerli Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title