Haberler

Manş Denizi'ni Yüzerek Geçen Türk Yüzücüler Yurda Döndü

Manş Denizi'ni yüzerek geçen Türk yüzücüler yurda döndü

İSTANBUL - İnebolu'dan yola çıkarak gittikleri İngiltere'de Manş Denizi'ni yüzerek geçen amatör Türk yüzücüler, yurda döndü. Takım halinde Manş'ı geçen en yaşlı Türk unvanını kazanan Hasan Heke'nin de aralarında bulunduğu takım, İstanbul'da çiçekler ve gösterilerle karşılandı.

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde belediye desteğiyle kurdukları 6 kişilik İnebolu İstiklal Manş Yüzme Takımı, İngiltere'nin Dover kentinden Fransa'ya Manş denizini yüzerek geçti. Takım halinde 46 kilometrelik mesafeyi 13 saat 16 dakikalık sürede yüzen Türk yüzücüler, Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağıyla yurda döndü.

13 saat 16 dakikada Manş Denizi'ni geçtiler

Uzun bir antrenman sürecinin ardından Manş Denizi'ni geçerek istedikleri başarıya ulaştıklarını belirten yüzücülerden Hasan Heke, "İlçemizi temsilen İngiltere'ye gittik. Manş denizini yüzdük. Kuş uçuşu 35 kilometre ama biz gelgitlerden dolayı 46 kilometre yüzdük 13 saat 16 dakikada. Hepsi amatör yüzücülerden kurulu ama çok başarılı bir performans gösterdik. Bizden böyle bir performans beklemiyorlardı, 16 saat olması beklenirken bir 13 saatte yüzdük" ifadelerini kullandı.

Manş Denizi'ni yüzerek geçen en yaşlı Türk

Manş Denizi'ni takım halinde yüzerek geçen ve bu alanda en yaşlı Türk unvanını kazanan 63 yaşındaki Hasan Heke, "Biz bir buçuk seneden beri çalışıyoruz. Kışın karda kışta yani soğuğun olduğu her yerde yüzdük. Çünkü Manş Denizi soğuk bir deniz. O soğuğu yenmek için de kışın burada yüzdük ve başardık. Ülkemize geldik gururluyuz. Manş Denizi'nde yüzen takım olarak geçen en yaşlı yüzücü benim. 63 yaşındayım benden daha yaşlı yok Türkiye'den" diye konuştu.

6 kişiden oluşan takım bir yıl boyunca antrenman yaptı

Amatör yüzme takımıyla birlikte İngiltere'ye giderek yüzücülere destek olan İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner ise," 'Biz denizci torunlarıyız, Manş Denizi'ni yüzerek geçmek istiyoruz' dediler. Biz de Kastamonu'dan 6 kişilik bir yüzme takımı kurduk. 2016 yılında başladık ve bir çalışmaları sürdü. Nihayetinde Manş'a gittik. Ertesi gün sabah 07.00'de yüzmeye başladık ve hiç mola vermeden 13 saat 16 dakika gibi bir zamanda 46 kilometreyi bitirdik" dedi.

İnebolu İstiklal Manş Yüzme Takımı'nı yakınları da Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde çiçeklerle ve Türk bayraklarıyla karşıladı. Öte yandan yöresel kıyafetli bir ekip de heyamola gösterisi sergiledi. İnebolu Belediyesi Heyamola ekibi tarafından temsili olarak İstiklal Madalyası takıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Manş Denizi Kastamonu İnebolu Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title