Haberler

Manisa: Manisa'da Toki Anahtar Teslim Töreni Ve Ak Parti İl Kongresi

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan 416 konutun anahtar teslim töreni ile partisinin il kongresine katıldı. Başbakan Erdoğan, AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'nin yaptığı atılımlarla 85 katrilyon lira artı değer sağladığını söyledi.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan 416 konutun anahtar teslim töreni ile partisinin il kongresine katıldı. Başbakan Erdoğan, AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'nin yaptığı atılımlarla 85 katrilyon lira artı değer sağladığını söyledi.

Laleli semtinde TOKİ tarafından yaptırılan 416 konutun anahtar teslim törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri, Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, AK Parti yöneticileri, daire müdürleri, davetliler ve konut sahipleri katıldı. Burada bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin IMF'ye olan 24 milyar dolarlık borcunu 11 milyar dolara indirdiklerine dikkat çekerek, "Biz borç alan değil, borç ödeyen iktidarız" dedi.

Erdoğan, toplu konutta bugüne kadar Cumhuriyet tarihinde görülmemiş adımlar attıklarını belirterek, 180 bin konuta ulaştıklarını ve yıl sonuna kadar 200 bini aşacaklarını, 2007'de ise 250 bin konuta ulaşacaklarını kaydetti. Toplu konut hamlesiyle 700 bin kişiye istihdam sağladıklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin dört bir yanında devam eden inşaat alanlarını arttırarak devam ettireceklerini ve kentsel dönüşüm projeleriyle önemli çalışmalara imza atacaklarını kaydetti. Türkiye'nin ayakta dimdik bir anlayış sergilediğini ve düşman üreten değil, dost kazanan bir Türkiye politikası sürdürdüklerini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Biz vatandaşımızı faize mahkum etmedik, etmiyoruz. Enflasyonu çift hanelerden tek haneli duruma getirdik. Vatandaşa soruyoruz, dün mü daha iyiydi, bugün mü daha iyi. Her vatandaşımızın bu soruyu sorması ve hesabını buna göre yapması gerekir. Geçmiş dönemlerde zorunlu tasarruf adı altında toplanan 14.5 katrilyonu hortumculara veren iktidarı unutmayın, bugün bu paraları biz ödüyoruz. Fona devredilen bankaların getirdiği yük faiz hariç 46 milyar dolardır, bunu da biz ödedik. İmarzedelere 8.5 katrilyon ödenecek. Ne yaptıklarımızı ne de yapacaklarımızı anlatacak değilim eser ortada. İktidara geldiğimizde vatandaşlarımıza Türkiye'yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olmak üzere dört temel taş üzerinde yükseltme sözümüz vardı, bu anlayışla koşuyu sürdürüyoruz".

"MERKEZ BANKASI KASASINDA 58 MİLYAR DOLAR VAR"

Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Hüseyin Çelik, Süleyman Turgut, Manisa Valisi Refik Aslan Öztürk ve Belediye Başkanı Bülent Kar, TOKİ'den ev sahibi olan 10 kişinin anahtarlarını teslim ederek, yapımına başlanacak 544 konutun temel atma törenini sembolik olarak gerçekleştirdi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen

partisinin il kongresine katıldı. Başbakan Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Bazıları 3.5 yıl içinde yolsuzlukla yoksullukla mücadelede ne yaptınız diye soruyorlar. Buna rakamlarla cevap veriyorum. AK Parti'nin felsefesinde laf yoktur iş vardır. Biz göreve geldiğimizde zorunlu tasarruf fonunda biriken 14.5 katrilyon liralık borç vardı. Bu paralar hortumculara gitti. Biz dedik ki devletin işçisine, memuruna borcu olmamalı ve geri ödemelere başladık. Şu ana kadar 12.5 katrilyon lira ödedik. Son taksitleri de hamdolsun Haziran ayında ödüyoruz. Böylece borç bitiyor. Halep ordaysa arşın da burada. Hatırlarsanız zadeler vardı bir de zedeler vardı. İmar Bankası'ndan dolayı devletin mudilere 8.5 katrilyon lira borcu vardı. Bu parayı da ödemeye başladık ve şu ana kadar 6.5 katrilyon lira ödeme yaptık. Kalanını da ödüyoruz. Biz göreve geldiğimizde Merkez Bankası'nın kasasında 26 milyar dolar para vardı. Şu anda ise kasasında 58 milyar dolar para var. IMF'ye borcumuz var. Bazıları IMF hakkında spekülasyonlar yapıyor. Oysa IMF bize yabancı bir kuruluş değil ki. Türkiye IMF'nin 29 kurucu ülkesinden biridir. Bizden öncekiler IMF'den hep borç aldılar. Borç alan emir de alır. Biz ne yaptık? 24 milyar dolar olan borcumuzu 11 milyar dolara indirdik. Demek ki 13 milyar dolar ödeme yapmışız. Şöyle baktığımızda 3.5 yılda sadece 4 ayrı kalemde 85 katrilyon lira artı değer sağlamışız. Bizden öncekiler kendi dönemlerinde sadece 22 batık bankadan 46 milyar doları millete ödettiler. Bunlar kimdi? O hükümette DSP, MHP ve ANAP vardı. Bizler de hala onların faturalarını ödüyoruz" diye konuştu.

"KİŞİ BAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİR 5 BİN 6 DOLARA ÇIKTI"

Kişi başına düşen milli gelirin 2 bin 500 dolarlardan 5 bin 6 dolarlara çıktığını ifade eden Erdoğan, "180 milyar dolar olan milli gelirimiz ise 361 milyar dolara yükseldi. Bizden öncekiler devleti hep çökertmiş. 3 haneli enflasyon rakamına bunların döneminde çıkmadık mı? Faizler yüzde 120'lere yükselmedi mi? Şimdi çok şükür enflasyon oranımız yüzde 8'e kadar geriledi. Ama bunlar çok unutkanlardır. Bunların yollarını 24 ayar altınla kaplatsan altının ayarını tartışırlar. Araştırın bakın çakılı bir tek çivileri bile yok. Bu dert ve aşk meselesidir. Bizim de bu ülkeye aşkımız ve sevdamız vardır" şeklinde konuştu.

İlköğretimde ders kitaplarının ücretsiz dağıtıldığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin dört bir yanında yine ilköğretimde ders kitaplarının ücretsiz dağıtılacağını belirterek, aynı uygulamanın önümüzdeki yıl liselerde de gerçekleştirileceği müjdesini verdi. Ana muhalefet partisinin buna karşı çıktığını öne süren Başbakan Erdoğan, "Ana muhalefet diyor ki, 'Niye tüm öğrencilere ders kitabı veriyorsunuz. Sadece fakir öğrencilere verin'. AK Parti felsefesinde öğrencinin fakiri zengini olmaz" dedi.

'Haydi Kızlar Okula' ve 'Eğitime Yüzde 100 Destek' kampanyaları düzenlediklerini hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Yoksulluk sebebiyle okula gidemeyen öğrencilerimizin ailelerine para yardımı yapıyoruz. İlköğretimde kız öğrenciler için aylık 22 milyon, erkek öğrenciler için de 18 milyon ödeme yapılıyor. Lise öğrencileri için de erkek öğrenci velilerine 28 milyon, kız öğrenci velilerine de 39 milyon lira ödeniyor. Bu paralar da annelere teslim ediliyor. Neden annelere? Babaya verip de paralar duman olmasın diye. Yoksulluk nedeniyle okula gidemeyen öğrenci sayımız daha önce 700 bin iken, düzenlediğimiz kampanyalar sayesinde bugün 525 bine düştü. Okuma yazma oranımız yüzde 80'den yüzde 90'a yükseldi. Bu oran yüzde 100 olacak inşallah. Ayrıca yine 3.5 yıl içinde Türkiye genelinde 75 bin adet derslik yaptık. Manisa'da ise 735 adet derslik yapıldı. İnşallah çok yakında da bilişim teknolojisi sınıfı olmayan yani bilgisayar sınıfı olmayan okulumuz kalmayacak. Yüksek öğretimde öğrencilerimize aylık 45 milyon lira burs ücreti veriliyordu. Bugün bu rakamı 130 milyon liraya çıkardık" diye konuştu.

"HERKES DİLEDİĞİ HASTANEYE GİDİP TEDAVİ OLABİLİYOR"

Sağlık alanındaki değişikliklere dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "SSK hastanelerinin doluluk oranı daha önce yüzde 30, devlet hastanelerinin de yüzde 60 idi. Dedik ki bu hastaneleri birleştireceğiz. Bazıları buna çok karşı çıktı. Hemen ayağa kalkıp 'olmaz' dediler. Ama şimdi ne oldu? Herkes dilediği hastaneye gidip tedavi olabiliyor. İş bilenin kılıç kuşananın. Çünkü biz öyle bir medeniyetten geldik. İlaç kuyrukları vardı eskiden. Ama şimdi o sorun da ortadan kalktı. Emekli sandığında olduğu gibi SSK'lı vatandaşlarımız da sıra beklemeden istediği eczaneden ilacını alabiliyor. Sosyal güvenlik ve sağlık reformu çıkardık. Artık her yeni doğan 18 yaşına kadar sigortalı sosyal güvence altında olacak. Bundan önemli yasa olur mu? Daha önce hastalarımız hastanelerde rehin kalmıyor muydu? Bunları AK Parti iktidarı ortadan kaldırdı. Ama bu bile yeterli değil. Daha iyisi olacak. Yol çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye'yi duble yollarla yol ağına kavuşturuyoruz. Hedefimiz 15 bin kilo metreydi. 6 bin 800 kilometresi bitti. İnşallah hedefimize ulaşacağız. KÖYDES projemiz var. Bu proje için de 2 katrilyon lira ayırdık. Artık suyu ve yolu olmayan köyümüz kalmayacak. Bunlar Türkiye'de olan şeyler değildi. Şimdi Türkiye'nin her yanında konutlar yapıyoruz. Vatandaşımız kira öder gibi ev sahibi oluyor. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Sosyal devlet olmanın gereği de halkımızı ev sahibi yapıyoruz. Millete hizmette efendilik yoktur, hizmetkarlık vardır" şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde bazı spekülasyonlar yapıldığına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "AB sürecinde önemle, azimle ve kararlılıkla çalışıyoruz. Türkiye artık içine kapanık bir ülke değil, bir dünya ülkesidir. Türkiye ihracatının yüzde 65'ini sadece Avrupa Birliği üye ülkelerine yapıyor. Biz dost kazanıyoruz, düşman değil. Biz Avrupa Birliği'ne zaten Avrupa'daki 4 milyon insanımızla girmiş durumdayız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title