Haberler

Manisa'daki Kutlamada İşçiler Yürüdü

Manisa'da binlerce işçi, pankartlar taşıyıp sloganlar atarak kortej eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Manisa'da binlerce işçi, pankartlar taşıyıp sloganlar atarak kortej eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Çocuklarını yanına alıp bebek arabasıyla yürüyüşe katılanlar işçiler dikkat çekti. Üst aramasıyla alana alınan işçiler, şiirlerle bayramlarını kutladı.

Öğretmen Evi önünde toplanan işçiler, kortej eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Yaklaşık 2 bin 500 kişilik korteje; KESK'e bağlı sendikalar, CHP, HDP, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Emek Partisi, Devrimci Gençlik Birliği, Emek Demokrasi ve Barış Platformu, Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri, TÜRK- İŞ'e bağlı Petrol-İş Sendikası Manisa Şubesi üyeleri de destek verdi. Mevcut CHP'li Milletvekili ve 25'inci dönem milletvekili adayı Özgür Özel ile diğer CHP'li adaylar Mazlum Nurlu, Tur Yıldız Biçer, Mustafa Başgülşen ve Sabri Temel de yürüyüşe katıldı.

Ellerinde çeşitli pankart ve sloganlar eşliğinde yürüyen işçiler, zaman zaman asfalta oturup Taksim'deki gösterilere destek verdi. Polisin, yürüyüşte yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü. Çocuklarını yanına alıp bebek arabasıyla yürüyüşe katılanlar işçiler de göze çarptı. Yürüyüş güzergahı üzerinde görülen iskele üzerinde çalışan bir inşaat işçisi, ilgi odağı oldu. Cumhuriyet Meydanı'na gelindiğinde grup, alana üst aramasından geçirildikten sonra alındı. Kutlamalar okunan şiirlerle sürdü. Bu sırada söz alan maden işçisi Sami Yavuz, 301 madencinin öldüğü ocakta 10 yıl çalıştığını söyledi. Kazanın olabileceğini yetkililere bildirmesine rağmen hiçbir önlem alınmadığını belirten Yavuz, 21 arkadaşıyla beraber fişlendiğini ve hiçbir madene alınmadıklarını kaydetti. 1 Mayıs'ı kutlayan işçiler, etkinlik sonrası alandan sessizce dağıldı. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sami Yavuz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title