Haberler

Kışladaki Öldüren Zehirlenme Olayında Sır Perdesi Aralanıyor: Ette Virüs mü Var?

Güncelleme:

Manisa'da bir askerin öldüğü 1046 askerin hastanelik olduğu olaya savcılık el attı. İlk otopsi sonuçları bahar aylarında ortaya çıkan, beyaz veya kırmızı ette bulunan bir virüse işaret ediyor.

Manisa'da bir askerin öldüğü 1046 askerin de hastanelik olduğu olaya Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı el koydu. Savcılığın olayla ilgili soruşturma başlatmasının ardından Manisa polisi tanık ifadelerini almaya başladı. Öte yandan konuyla ilgili uzman sağlık heyetinin incelemeleri de devam ediyor. Otopsiden çıkan ilk sonuçlar ve uzmanların değerlendirmeleri bahar aylarında ortaya çıkan, beyaz veya kırmızı ette bulunan bir virüse işaret ediyor. Kesin netice ise incelemeler bittikten sonra alınacak.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda gıda zehirlenmesi sonucu bir askerin ölümü ve 1046 askerin de hastanelik olmasıyla ilgili soruşturma başlattı. Manisa polisi olayla ilgili tanık ifadelerini almaya başladı. Tugay komutanlığı da idari soruşturma başlattı. Askerlerin en son hindi eti yediği belirlendi. Uzman sağlık heyetinin incemeleri devam ediyor, uzmanlar beyaz ve kırmızı ette bulunan bir bakteri veya virüsten şüpheleniyor.

NUMUNELER ANALİZDE

Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği 20 kişilik özel ekibin kışlanın mutfağı ve askerlerden alınan numunelerle ilgili incelemesi de devam ediyor. Ölen askerin otopsisinden çıkan ilk bulgular virüs şüphesini gündeme getirdi.

30 ASKER DOKTOR GÖZETİMİNDE

Manisa'da 1046 asker geçen salı günü bağırsak enfeksiyonu, kusma ve mide bulantısı şikayetiyle rahatsızlandı. Er Hüsnü Özel de çarşamba günü rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Tedavisinin ardından taburcu edilen özel bir gün sonra rahatsızlandı ve bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 217 askerin hastanelerdeki tedavisi devam ediyor, 30 asker ise müşahade altında...

VİRÜS ŞÜPHESİ

Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği 20 kişilik özel sağlık heyeti hem kışla mutfağından hem de askerlerden alınan numuneler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Otopsiden çıkan ilk sonuçlar ve uzmanların değerlendirmeleri bahar aylarında ortaya çıkan, beyaz veya kırmızı ette bulunan bir virüse işaret ediyor. Kesin netice ise incelemeler bittikten sonra alınacak. Olayla ilgili Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Polis bu soruşturma kapsamında askerlerin tanık sıfatıyla ifadesini alıyor. Tugay Komutanlığı da idari soruşturma yaparak ihmal olup olmadığını varsa sorumluların kimler olduğunu araştırıyor.

(Kaynak: Hürriyet/Musa Kesler)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Sağlık Bakanlığı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title