Haberler

Manisa'da Askerlerin Zehirlenmesiyle İlgili Soruşturmada 6 Kişi Tutuklandı

Güncelleme:

Manisa'da yüzlerce askerin zehirlendiği olayla ilgili başlatılan soruşturmada, yemek şirketinin genel müdürü de dahil 6 kişi tutuklandı. Mahkemeye sevk edilen 3 kişi ise serbest bırakıldı.

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında yaşanan zehirlenme vakasıyla ilgili olarak yemek şirketinin genel müdürü de dahil 6 kişi tutuklandı.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü iki soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden adliyeye sevk edilen ve aralarında yemek şirketinin genel müdürü, şirketin Manisa'daki yöneticileri ile Doğu Kışla ve Batı Kışla'daki çalışanlarının da bulunduğu 25 kişiden 16'sı serbest bırakıldı.

GENEL MÜDÜR VE AŞÇILAR DA VAR

Yaklaşık 13 saat süren sorgu ve duruşmanın ardından, utuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 9 zanlıdan aralarında yemek şirketinin genel müdürü Ahmet Türkmen, şirketin Manisa sorumlusu V.A.G. ve 4 aşçı tutuklandı.

Biri gıda mühendisi 2'si yardımcı aşçı olmak üzere 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AKŞAM SAATLERİNDE 6 ASKER GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan bugün akşam saatlerinde tugay komutanlığında yemek denetiminden sorumlu 6 asker gözaltına alınmıştı.

41 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında 23 Mayıs, 16 Haziran ve 17 Haziran tarihlerinde yüzlerce askerin yedikleri yemek sonrası besin zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırılmasının ardından, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yemek firmasının yönetici ve çalışanlarından 41 kişi gözaltına alınmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title