Haberler

Malatya'da kısa dönem erler yemin etti

Güncelleme:

Malatya'da İl Jandarma Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan kısa dönem 26 er için yemin töreni düzenlendi.

Malatya'da İl Jandarma Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan kısa dönem 26 er için yemin töreni düzenlendi.

İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Erdoğan Şahin, törende yaptığı konuşmada, erlerin yemininin vatan ve millet sevgisi, vazife ve şeref anlamında olduğunu kaydetti.

Edilecek yeminin ayrıca dürüstlüğün ve emirlere mutlak itaatin simgesi, Jandarma Genel Komutanlığı'na mensup bir asker olunduğunun kabul belgesi olduğunu dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"Sevgili Mehmetçikler bu kutsal ocakta, Atatürkçü düşünce sistemi ışığında aklı ve bilimi rehber edinen, gönlü vatan ile vatandaş sevgisiyle dolu milli, ahlaki, insani değerlere bağlı, çevre bilinci gelişmiş, hukuk ve insan haklarına saygılı, aldığı vazifeyi 'vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır' prensibiyle yerine getirilen birer jandarma olarak yetiştirileceksiniz. Taşıdığınız üniformanın yüce milletimizin şerefinin simgesi olduğunu unutmayın."

Konuşmanın ardından 375/2 kısa dönem 26 er yemin etti. Eğitimini başarıyla tamamlayarak dereceye giren erlere 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Salim Afgün tarafından başarı belgeleri ile hediye verildi.

Törenin ardından eğitimini tamamlayan erler aileleriyle buluştu.

Kaynak: AA / Güncel

Jandarma Malatya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title