Haberler

Makedonya Cumhurbaşkanı Bilim ve Teknoloji Danışmanı Dr. Stankovıc, Cü'de Konferans Verdi

Makedonya Cumhurbaşkanı Bilim ve Teknoloji Danışmanı Dr. Bratislav Stankoviç Cumhuriyet Üniversitesi'nde "Arabidopsis Rocket Science: How We Grew Plants On the International Space Station" konulu konferans verdi.

Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansa CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rauf Amirov, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Rektör Kocacık "Diğer üniversitelerle bağlantı yapabilmek adına bazı ziyaretlerde bulundum. Bunlardan bir tanesi de Makedonya'ydı. Ziyaretim sırasında Sayın Stankoviç ile görüşmelerimiz oldu. Çok güzel konularda işbirliği yapabileceğimizi gördük, hem teknolojik alanda hem de bilimsel alanda ortak projeler. Sayın Stankoviç birkaç alanda yüksek lisans, birkaç alanda doktora yapmış bir kişi. Çok birikimli bir insan tanıdıkça böyle bir birikimden öğrencilerimizin yararlanmasını istedik. Onun için bir aradayız" dedi.

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar ise "Ben Sayın Stankoviç'e katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu ziyaret bir başlangıç olacaktır. Information Science and Technology Üniversitesi ile yaptığımız protokol kapsamında üniversitemizden bir kurul oluşturuldu. Bu kurulun temel amacı üniversitelerarası işbirliğini geliştirecek bir takım proje önerilerini ön plana çıkarmak. Ben yapılacak her türlü projenin ve işbirliğinin iki üniversite ve ülke adına faydalar sağlayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Makedonya Tatar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title