Haberler

Mahkeme: Erdoğan'a 'Diktatör' Demek Hakaret Değil, Siyasi Eleştiridir

Güncelleme:

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde "Diktatörler sokakta devrilirler" yazılı pankart asan iki öğrenci, yargılandıkları davanın ilk duruşmasında beraat etti.

Kararda, 'diktatör' kelimesinin Büyük Türkçe Sözlük'te "bütün siyasi yetkileri kendinde toplamış kimse" olarak tanımlandığı belirtilerek, bu anlamda pankart yazısının da "siyasi eleştiri olmasından başka bir anlam taşımadığı" vurgulandı.

"DİKTATÖRLER SOKAKTA DEVRİLİR"

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğrencileri Yusuf Sami Özten ve Çağla Safyürek geçen yıl 23 Eylül günü Yunus Emre Kampüsü yemekhanesi duvarına, üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi bulunan ve "Diktatörler sokakta devrilirler" yazılı bir pankart astı.

"GÖRÜŞÜMDEN ÖTÜRÜ ASTIM"

Savcılığa çağrılan iki öğrenciden Özten, özel güvenlik görevlilerinin izniyle pankart astıklarını, hakaret amacıyla davranmadıklarını belirterek, "Siyasal görüşümden ötürü astım" dedi. Safyürek de, "Amacım eleştirmekti" dedi.

DAVA AÇILDI

Adalet Bakanlığı'nın verdiği kovuşturma izni sonucunda iki genç hakkında "cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Eskişehir 2. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davanın ilk duruşması 20 Ekim'de görüldü.

"SİYASİ ELEŞTİRİDİR"

Hakim Vedat Karakurt, duruşmada, iki sanığın savunmasını almaya gerek görmeksizin beraata hükmetti.
Hakim Karakurt, kararında, diktatör ifadesinin bir siyasi eleştiri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkenin son 15 yıllık geçmişine; siyasi parti kurucusu, parti başkanı, milletvekili, partinin yüzde 40'tan fazla aldığı oy oranı ile başbakan, ve şahsı olarak yüzde 52 oy alarak ülkenin ilk halk tarafından ve ilk seçim turunda seçilen cumhurbaşkanı olarak etkin olmuş siyasetçisine yönelik sevgisizliklerini ve siyasal olarak muhaliflik olduklarını belirtmek isteyen ve henüz yirmili yaşlarında öğrenciliklerini yaşayan sanıkların bu niyetlerini 'diktatör' gibi bir siyasi kavram üzerinden açıklamak istedikleri, 'diktatör' kelimesinin Büyük Türkçe Sözlük'te 'bütün siyasi yetkileri kendinde toplamış kimse' olarak tanımlandığı, sanıkların pankart yazısı içeriğinin tartışma götürür bir siyasi eleştiri olmasından başka bir anlam taşımadığı..."(Kaynak: Radikal)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Anadolu Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Büyük Türkçe Sözlük Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (37)

Hüseyin:

Çocuklar doğru yazmışlar

32
41
yanıtYanıtla
gurbetci:

simdi gelde yazma sadam la esed le erdogan birmi erdogan kac kisiyi oldurtu bunlar yipratma politikasi birilerinin yilllarca denedigi yontem kim duser bu tuzaga egitimi zayif birde kisiligini ispatlayamis kitler duser biz artik yemiyoruz siz bunu 100 yil oncede denediniz aptulhamiti tahtan indiren zihniyet le ayni zihniyet bu bunu asanlar horasandan ulkemize gelen hizipcilerdir chppkk ta kendileridir

18
39
yanıtYanıtla
Hüseyin:

Sizde hz hüseyini kesenlerdensiniz

yanıt2
yanıt0
Aaaah ahMobil-IOS:

Helal olsun delikanli cocuklar

24
8
yanıtYanıtla
FUSUY:

UNIVERSITE OGRENCISININ GOREVI OKUMAK BILGE INSAN OLMAK BULUS BULMAKTIR BOYLE PANKARTLAR ASMAK DEGIL.

19
12
yanıtYanıtla
DAVUT:

Senin gibi de koyun olmak öyle mi

yanıt0
yanıt6
Acı Biber:

DÜNYAYNİN gelişmiş ülkelerdeinde okularda bilim adamları yetiştiriliyor bizimkiler de ise geleceğin solcu kominist militanları yetişiyor.

27
2
yanıtYanıtla
ali:

HELAL OLSUN BÖYLE HAKİMLERE TARAFSIZ VE GERÇEK ADALET BU İŞTE

10
17
yanıtYanıtla
Vedat ay pkk:

Ulan tayyip küçüktüm sendin büyüdüm yine sensin nedir bu senden çektiğimiz ne zaman yok olup gideceksiniz senden kurtulmak icin 20 tane koyun Adak adamisim

5
19
yanıtYanıtla
TÜRK:

DOĞRU KARAR AMA HAKİME YAZIK OLACAK MALESEF :(

13
10
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title