Haberler

Mahalle Halkının Katı Atık Tesisi Protestosu

Giresun'un Bulancak İlçesi'nde Yapılması Planlanan Katı Atık Paketleme Tesisi, Yöre Halkı Tarafından Düzenlenen Eylemle Protesto Edildi.

Giresun'un Bulancak İlçesi'nde yapılması planlanan katı atık paketleme tesisi, yöre halkı tarafından düzenlenen eylemle protesto edildi.

İlçenin Güzelyalı Mahallesi'nde yapılması planlanan katı atık paketleme tesisini protesto etmek için toplanan yaklaşık 150 kişi, ellerinde pankartlarla durumu protesto etti. Mahalle sakinleri adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Ertuğrul Turan, Güzelyalı Mahallesi'nde Giresun ve Ordu'da bulunan belediyelerin katı atıklarının toplanarak paketleneceği bir tesisin kurulmak istendiğini, ancak mahalle halkı olarak buna karşı olduklarını belirterek, "Katı atıklar hayatımızı olumsuz yönde etkilediği gibi, çocuklarımızın da geleceğini köreltecektir" dedi.

Tepkilerine rağmen tesisinin kurulması durumunda meşru zeminlerde mücadelelerini sürdüreceklerini kaydeden Turan, haklarını sonuna kadar arayacakları ve çocuklarına miras kalacak doğanın kirletilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın ise, gazetecilere konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Giresun, Bulancak ve Ordu belediyeleri tarafından ortak yürütülen projeyle ilçede katı atık paketleme tesisi yapılmasının planlandığını, tesisin kurulması için çalışmaların sürdüğünü dile getirerek, kurulacak tesisin kesinlikle çevreye zarar vermeyeceğini öne sürdü. Aydın, tesisin sadece katı atıkları paketlemek amacıyla kullanılacağını da ifade ederek, "Tesiste hızlı bir şekilde katı atıklar paketlenerek, ait olduğu belediyeler tarafından alınacak ve kendi belirledikleri yerlerde depolanacak. Katı atıkların tesiste depolanması kesinlikle sözkonusu değil. Tesis, tamamen kapalı bir alan içerisinde oluşturulacak ve çevreye herhangi bir zararı da olmayacak" diye konuştu.

Bulancak Belediyesi olarak katı atıkları halen Güzelyalı Mahallesi'nde bulunan belediyeye ait şantiye içerisinde depoladıklarını, uzun süredir de mahalle halkının mağdur olduğunu iyi bildiklerini belirten Aydın, "Kuracağımız tesisle katı atık sorununa nihai bir çözüm bulmuş olmayacağız. Ancak sorunun şimdilik bir çözüme kavuşturulmasını sağlayacağız. Uzun süredir Güzelyalı Mahallesi'ne katı atıklarımızı vahşi olarak depolamaktayız. Mahalle halkı bu nedenle mağdur durumda. Tesisle, halkımızın mağduriyetini gidereceğiz. Mahalle halkıyla görüşerek onları ikna edeceğiz. Bulancak Belediyesi olarak halkımızın yararına olmayan hiçbir projede yer almayız. Tesis kesinlikle halkımızın yararına olacak. Bunu böyle görmesek, proje içerisinde olmazdık" şeklinde konuştu.

(AÇ-MU-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title