Haberler

Yeşilçam'ın Emektarı "Artist Ahmet" Destek Bekliyor

Güncelleme:

Kemal Sunal'ın "Umudumuz Şaban" filmindeki "ibrikçi" karakteriyle hafızalarda yer eden ve 31 yıldır ayakkabı boyayan Ahmet Cengiz mesleğini sürdürmek için destek istiyor.

Kemal Sunal'ın "Umudumuz Şaban" filmindeki "ibrikçi" karakteriyle hafızalarda yer eden "Artist Ahmet" lakaplı Ahmet Cengiz (61), Yeşilçam günlerini anarken ilerleyen yaşı nedeniyle mesleğini sürdürebileceği kapalı bir mekana ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Cengiz, sinema sektöründe geçirdiği 15 yılın ardından yerleştiği Gaziantep'in Nizip ilçesinde 31 yıldır ayakkabı boyacılığı yapıyor.

"SETTE AYAKKABI BOYADIM ROLÜ KAPTIM"

Figüran olarak rol aldığı bir filmdeki kavga sahnesinde burnu kırıldıktan sonra Yeşilçam'a veda eden Cengiz, sinemayla tanıştığı yılları ve unutamadığı günleri AA muhabirine anlattı.

İlkokul birinci sınıftan sonra okuldan ayrılarak boyacılık yapmaya başladığını dile getiren Cengiz, yoksul bir ailenin bireyi olarak evin geçimine katkı sağladığı yıllarda arkadaşlarıyla Nizip'te bir film çekildiği duyumu üzerine sete gittiklerini aktardı.

Sinema setinde ayakkabısını boyadığı oyuncu ve yönetmen Sami Tunç'un, ertesi gün çekimlerde kendisine bir rol verdiğini kaydeden Cengiz, daha sonra Yeşilçam'a merak sardığını ifade etti.

"TUNÇ BANA İSTANBUL'DA EVİNİ AÇTI"

Yaşadığı kısa deneyimin ardından İstanbul'a yerleşmeye karar verdiğini dile getiren Cengiz, ailesine haber vermeden gittiği İstanbul'da kartviziti bulunan Tunç'u aradığını anlattı.

Tunç'un İstanbul'da kendisine sahip çıktığını ifade eden Cengiz, şöyle konuştu:

"Boğazda bir büfesi vardı, ilk zamanlar burada uyuyordum. Daha sonra durumuma dayanamayıp beni evine götürdü. Tunç'un desteğiyle filmlerde kısa roller almaya başladım. Cüneyt Arkın, Kadir İnanır, Kemal Sunal, Eşref Kolçak, Serpil Çakmaklı, Oya Aydoğan gibi birçok ünlü isimle sinema filmlerinde rol aldım."

"BURNUM KIRILDI VE..."

O yıllarda setlerden kazandığı parayı ailesine gönderdiğini anlatan Cengiz, "Hayatım düzeliyordu ama sonunun olmadığının da farkındaydım. Kadir İnanır'ın rol aldığı bir filmde dayak yiyen figüranı oynarken kavga sahnesindeki birinin vurmasıyla burnum kırıldı. Daha sonra sinema sektöründeki sıkıntılardan ötürü memlekete dönme kararı aldım" diye konuştu.

ÇOCUKLUK MESLEĞİNE GERİ DÖNDÜ

Bu deneyimin ardından 30 yaşında yeniden memleketine yerleşince çocukluk mesleği ayakkabı boyacılığına döndüğünü kaydeden Cengiz, 30 yılı aşkın süredir Nizip'te ayakkabı boyadığını söyledi.

İlerleyen yaşı nedeniyle artık ayakkabı boyamakta zorlandığını vurgulayan Cengiz, yetkililere mesleğini yapabileceği bir kulübe temin etmeleri çağrısında bulundu.

"O YILLARI UNUTAMIYORUM"

Cengiz, "Çok özlemesem de o yılları unutamıyorum. Güzel günlerdi, orada kalmam durumunda hayatın daha da zorlaşacağını düşündüğüm için doğduğum ilçeye dönerek hayatımı sokaklarda çalışarak kazanmaya karar verdim. İlçede ailemi geçindirebiliyorum. Şimdilerde tek isteğim olumsuz hava koşullarından etkilenmemek için kapalı bir mekan" diye konuştu.

Kaynak: AA / Magazin

Ahmet Cengiz Kemal Sunal İstanbul Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var?
500

Yorumlar (11)

Adınızı Yazın:

Adam 3 saniyelik bir karede ibriği alıp sırıtıyor bütün rol bundan ibaret başka hiç bir filmde göremedik nasıl Yeşilçam emektarı imiş. . .

13
5
yanıtYanıtla
sami alkan:

umudumuz şabandaki ibrikçi bu değilki

5
3
yanıtYanıtla
şakir:

ual 2 saniye ekranda kalmış uyuncu mu oldu

5
3
yanıtYanıtla
HADİ BAKALIMMobil-IOS:

Ne desteyi işte ne güzel işi var

3
3
yanıtYanıtla
antipkk:

Devlet bize bahmir diyenlere Kapak olsun Adam bu Yasta Ayakabi boyuyor. . .

4
2
yanıtYanıtla
berlinMobil-IOS:

Yasasın nizipli

4
0
yanıtYanıtla
sendemiMobil-ANDROID:

ulann kavonoz tüplü dünya

3
1
yanıtYanıtla
laf a da bakarım söyleyenede:

kültüre bak kavanoZ tüplü dünyaymışş ağzı olaan konuşuyorr

yanıt0
yanıt0
4746803506Mobil-IOS:

Adinizi yazin sozum sana ne karisiyon milletin rolune sanane ceneni kapat kolaysa sen sahnelere gec kim tutar seni

0
1
yanıtYanıtla
atamer:

yahu sen de tam bir lale imişsin kardeşim ne o rumuz öyle tc kimlik num. gibi

yanıt4
yanıt0
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title