Haberler

Yeni Oyunlar İştah Kabartıyor

Geçtiğimiz Hafta Yazdığım Sezonun Yeni Oyunları, Tiyatro Severlerin İştahını Kabarttı.

Geçtiğimiz hafta yazdığım sezonun yeni oyunları, tiyatro severlerin iştahını kabarttı. 'Sezon açılsa da bir an önce bu oyunları izlesek' diye heyecanlananların sayısı hiç de az değil. Rutin hayatımıza heyecan ve enerji katan, dizilere yenilmeyen, sayıları ve ilgileri her geçen dönem biraz daha artan oyunlar; yavaş yavaş belli olmaya başladı. İşte önümüzdeki sezonu hareketlendirecek oyunlarla ilgili bu hafta da bilgi vermeye devam ediyorum.

MACİDE TANIR ANISINA

Tiyatrokare bu yıl 22 yıl önce açılış oyunu olarak seçtiği 'Müziksiz Evin Konukları' adlı prodüksiyonu, yeni bir kadro ve farklı bir estetik anlayışla sahneleyecek. Neil Simon'un 1991'de yazdığı Pulitzer ödüllü oyun, rahmetli Macide Tanır'ın anısına oynanacak. Nedim Saban'ın yöneteceği, sevgisiz bir babaanne ile yaşamak zorunda kalan torunlar ve parçalanmış bir ailenin sevgiyi keşfetmesini anlatan oyunda rol alacak isimler kesinleşmedi. Ayrıca Tiyatrokare, sezon ortasında Türk tarihinin en önemli kadınlarından Halide Edip Adıvar'ın anlatıldığı bir proje üzerinde de çalışıyor. Projenin sanat danışmanı İpek Çalışlar. Detaylar, ilerleyen dönemde belli olacak.

PERDE AÇILIYOR

Geçtiğimiz sezon sahibi olduğu Duru Tiyatro'nun kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan ve sıkıntılı günler geçiren Emre Kınay, her şeye rağmen oyun sahnelemeye devam ediyor. Tiyatronun akıbetiyle ilgili hukuk mücadelesi sürerken; Kınay, yeni sezonda 'Halktan Biri' adlı oyunu sahneye koyacak. Kınay'ın Zihni Göktay'la birlikte rol alacakları oyunda; sistemi eleştiren bir adamın, Amerika Devlet Başkanı'nı rahatsız etmesi sonucu başına gelenler anlatılıyor. Ahu Türkpençe'yle birlikte rol aldıkları 'Sondan Sonra'nın son temsillerini de yapacak olan Kınay, ayrıca geçtiğimiz sezondan devam eden 'Nafile Dünya' adlı oyunu da izleyiciyle buluşturmaya devam edecek.

BİR DÖNDÜ PİR DÖNDÜ

Yunus Günçe bir döndü, pir döndü. Uzun süren sessizliğin ardından Bo Sahne'de 'Kafamda Böcekler Var/3D' adlı gösterisine devam eden Günçe, Tiyatro Kedi'nin geçtiğimiz sezon farklı bir kadroyla sahnelediği 'Yok Böyle Bir Kız' adlı oyunda boy gösterecek. Hayalindeki kızı bir gün ansızın karşısında bulan genç bir yazarın romantik komedisini anlatan oyunda; Pamela Spence ve Gamze Topuz da rol alacak. Oyun, 14 Eylül'de sahnelenecek.

'NE DEDİNİZ?'

Geçtiğimiz sezon Derya Karadaş'ın oynadığı oyunla seyirciyi kırıp geçiren Paso Tiyatro, yine kahkaha tufanı estirecek. Apo Kaya'nın yazıp yönettiği 'Ne Dediniz?' adlı oyun, iddialı kadrosuyla dikkat çekiyor. Oyunda; Didem Balçın, Nergis Öztürk, Cemal Toktaş, Gürsu Gür ve Gökhan Kocaoğlu rol alıyor.

BAŞAR'DAN SEKİZ OYUN

Sezonun en yoğun olacak isimlerinden biri yönetmen Kemal Başar olacak. Usta yönetmen, geçtiğimiz sezondan devam eden 'Hamlet' ve 'Külhanbeyi Müzikali', Avrupa'da sahnelenmeye devam eden 'Romeo Jüliet' ve 'Bir Anarşist'in Kaza Sonucu Ölümü' oyunlarının yanı sıra; dört oyun daha sahneye koyacak. Ankara Devlet Tiyatrosu'nda 'Tepegöz', Sivas Devlet Tiyatrosu'nda 'İstanbul Efendisi' isimli oyunları sahnelenecek olan Başar, yaklaşık iki ay önce kurduğu Tiyatro Keyfi'nin iki oyununu da seyirciyle buluşturacak olmanın heyecanını yaşıyor. Bunlardan ilki olan ve Dan Gordon'un kaleme aldığı 'Rain Man', Türkiye'de ilk kez sahnelenecek. Oyunda; Devrim Evin, Reha Özcan, Tamer Levent ve Ece Özdikici rol alıyor. Provaları devam eden oyun, Eylül ayında prömiyer yapacak. Yine Eylül'de seyirciyle buluşacak olan diğer oyun da Ercüment Aydın, Evren Erler ve Yağızcan Konyalı'nın rol alacağı 'Sheakespeare'nin Bütün Eserleri- (Hafif Kısaltılmış)'.

İDDİALI BİR OYUN

Her oyununu otele kapanarak yazan Uğur Uludağ, yeni sezona yine iddialı bir komedi hazırlıyor. Fantastikkomedi türündeki oyunda; Yağmur Kaşifoğlu, Hakan Bilgin, Doğa Rutkay, Yosi Mizrahi rol alıyor. Provaları ay sonunda başlayacak olan oyunun sürpriz ismi ise şarkıcı Onur Mete. Mete, oyunun müziklerine imza atmakla kalmayacak; ilk kez tiyatro sahnesinde oyunculuk da yapacak. E.S.E.K.'in diğer oyunu 'Bi Oyun Varmış' da gelecek sezon devam edecek.

ERKAN CAN BALIKÇI

Geçen sezon sahneledikleri 'Bezirgan' adlı oyuna yeni sezonda devam edecek olan İstanbul Halk Tiyatrosu; Erkan Can ve Yıldıray Şahinler'i 'İhtiyar Balıkçı ve Deniz' adlı oyunda bir araya getiriyor. Can, oyunda balıkçı olarak izleyici karşısına çıkacak.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title