Haberler

U2 Grubunun Solisti Bono'dan, Türkiye'nin "Güvenli Bölge" Tavrına Destek

Güncelleme:

İrlandalı müzisyen Bono, Gaziantep'te bulunan çadırkentte, Suriyeli mülteci çocuklarla bir araya geldi. Bono, Türkiye'nin Suriye'de güvenli bölge oluşturulmasına destek verdi.

İrlandalı Rock grubu U2'nin solisti Bono, Amerikalı senatörlerle birlikte Gaziantep'in Nizip ilçesinde sığınmacıların yaşadığı çadır kenti ziyaret etti. Ünlü yıldızın mülteci kampı gezisine ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Georgia Senatörü David Perdue, Kuzey Carolina Senatörü Thomas Tillis, Florida Kongre Üyesi David Jolly, Illinois Kongre Üyesi Anam Kinzinger, Güney Carolina Kongre Üyesi Tom Rice de eşlik etti. Kamp hakkında yetkililerden bilgi alan müzisyen Bono ve beraberindekiler, kamp içindeki anaokulu ve hastanede inceleme yaptı. Yoğun güvenlik önlemlerinin dikkat çektiği ziyaret sırasında gerçekleşen ziyarette heyet, Suriyeli çocukların eğitim gördüğü "A1" adlı ana sınıfını gezdi. Heyet, 4 yaş grubu çocukların bulunduğu sınıfta Arapça şarkılar eşliğinde karşılandı. Heyette yer alan müzisyen Bono, bir süre çocukları dinleyip, sohbet etti. Bono'nun bazı Suriyeli çocuklarla şakalaştığı ziyarette senatörler ise öğretmenlerden kamp koşulları ve ihtiyaçlar konusunda bilgi aldı. Ziyaret öncesi kamp alanına getirilen arama köpekleri tarafından, heyetin inceleme yapacağı bölgelerde arama yapıldı.


TÜRKİYE'NİN YPG VE GÜVENLİ BÖLGE TAVRINA DESTEK

Ünlü yıldız yaptığı açıklamada ise savaşın ve akan kanın bir an önce durdurulmasını temenni etti. Kamp koşullarından çok etkilendiğini anlatan Bono, terör örgütü DAEŞ'in zayıflatılmasına rağmen yok edilemediğini ifade etti. Suriye'deki savaşın Ortadoğu'nun kanseri olarak niteleyen Bono, "DAEŞ'i yok etme stratejimizin pek sonuç vereceğini düşünmüyorum. DAEŞ'in zayıflatıyoruz ama onu yok edecek doğru stratejilere henüz sahip değiliz" dedi. Türkiye'nin YPG ve Suriye'de güvenli bölge oluşturulması konusundaki tavrına da destek veren Bono, "Türk hükümetinin Suriye'de DAEŞ'in yok edilmesi için kimleri eğittiğimiz hususundaki kaygılarını da paylaşıyorum. Benim görüşüme göre oradakiler, DAEŞ'i yenip bölgeyi kontrol edemezler. Umarım en yakın zamanda bu konudaki stratejimizi değiştirir ve sığınmacıların gelip gitmesini önleriz. Ayrıca Suriye'de güvenli yerler oluşturup sığınmacıların ülkelerinden ayrılmasını engelleriz" diye konuştu.


Yapılan incelemelerin ardından heyet kamptan ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Gaziantep Türkiye Suriye U2 Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500

Yorumlar (1)

cesur:

ahh bir de müslüman olsan bong bey. . .

5
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title