Haberler

Selçuk Uluergüven Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türk sinema ve tiyatrosunun ünlü ismi Selçuk Uluergüven son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü hastanede 2 gün önce 73 yaşında vefat eden ‘Bizimkiler’ dizisindeki ‘Davut Usta’ rolüyle hafızalarda yer eden Türk tiyatrosunun tanınmış ismi Selçuk Uluergüven için ilk tören Cadde Bostan Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Ünlü tiyatrocunun eşi Türkan Uluergüven ve oğlu Emre Uluergüven törende taziyeleri kabul etti. Törene usta oyuncunun yakınlarının yanı sıra ‘Bizimkiler’ dizisinde uzun yıllar birlikte rol aldığı meslektaşları, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve sanatçı dostları katıldı. Uluergüven’in tabutu, sahnede hazırlanan çiçeklerle donatılmış platforma konuldu. Tabutun yanına sanatçının fotoğrafları yerleştirildi.

"ÜZÜNTÜ VE STRESTEN OLDU"

Bitkin olduğu gözlenen Selçuk Uluergüven’in eşi Türkan Uluergüven, eşinin ölümünün ani olmadığını çok hasta olduğunu söyledi. Eşinin çok üzüntüler yaşadığını dile getiren Türkan Uluergüven, “1,5 buçuk senenin 1 senesi hastanelerde geçti. İstanbul’a gelmek istedi ama Aydın’a yerleşmişti. Onların hayatı İstanbul’da. Son güne kadar emekli olup köşesine çekilmek istemedi. Öğrenci yetiştirmek istedi. Ama işte her şey üzüntüden, stresten oldu. Bu kültür merkezini çok seviyordu. Burada oyun oynamıştı. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Emre Uluergüven ise "Çok iyi bir baba oldu. Arkadaşlarım hep, “Evde de sert mi?” diye sorardı ama hiç sert olduğunu görmedim. Hastalığında dahi tiyatro için sürekli düşünüyordu. Bana sürekli tekst çıkarırdı. “Yataktasın, hastasın. Önce kalk. Sağlığın düzelsin. Konuşuruz” derdik. “Hayır. Kalkacağım zaten. Hazırla sen” derdi. Her zaman tiyatro yaptı. Bir yıl öncesine kadar hala sahneye çıkıyordu. Son yılı hastalıklarla geçti. Felç oldu. Düzelirken bu oldu. Yanına gidiyorduk. Bazen tanıyordu, bazen tanımıyordu. Bir ümit vardı ama kaybettik. Dizileri ve filmleriyle her zaman hatırlanacaktır” dedi.

Uluergüven’in çok dürüst bir beyefendi olduğunu belirten meslektaşı Zihni Göktay, “Biz sevinçte kaderde hep birlikte olduk” diyen tiyatro sanatçısı “ 50 yıldır bir dostluğumuz vardı. Bazen birlikte acıyı sevinci paylaştık. Çok temiz, çok namuslu ve parasını hakkıyla kazanan, aynı zaman vali çocuğu olduğu halde hiçbir zaman babasının nüfusunu kullanmayan çok dürüst bir ağabeyimdi kendisi” şeklinde konuştu.

Gözyaşları içerisinde usta oyuncuyu anlatan Salih Kalyon ise “50 yıldır tiyatro yaşamında birlikte olduğumuz bir ağabeyimdi. Birçok projede birlikte yer aldık. Birlikte mücadeleler, sıkıntılar atlattık. Şu anda onu uğurlamak için buradayız. Ne kadar güzel bir insan arkasından çok güzel şeyler düşünülmüş, söylenmiş. İyi bir insan, iyi bir tiyatrocuydu. Son anına kadar tiyatroyu düşünmüş bir kardeşimiz. Uğurlar olsun” diye konuştu.

Dizide Uluergüven’in oğlunu canlandıran Ali Uyandıran da çok üzgün olduğunu belirterek, “Meslektaşım, dostum, ağabeyim, babamdı. Çok üzgünüm. Başımız sağolsun. Biz dizide beraber çalıştık, dostluk ettik daha öncesinde ve sonrasında. Çok üzgünüm” dedi.

"İSTANBUL’A GETİRMEK İSTEDİK AMA..."

Ünlü tiyatrocunun sert karakterin tersine yumuşak, çocuksu ve sevecen bir kişiliği olduğunu söyleyen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, “İnsanlar doğarken çok temiz dünyaya gelirler. Her ne olursa dünyada olur. Ama bazen insanlar bu kaderlerinde tertemiz çıkarlar. Onlardan biride Ulu. Kendisini belediye meclisinde tanıma ve birlikte olma fırsatı yakaladım. Ben o dönemde kendisini tanıdım. Çok iyi bir insandı. Onu İstanbul’a getirmek istedik ama doktorları kabul etmedi. Aydın’da kaybettik maalesef. Hepimizin başı sağolsun” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen törenin ardından Selçuk Uluergüven’in cenazesi, dualar eşliğinde Karacaahmet’teki Şakirin Camii’ne götürüldü.

Uluergüven’in cenazesi cuma namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından trafik kazasında hayatını kaybeden tiyatrocu oğlunun yanında toprağa verilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Selçuk Uluergüven Selami Öztürk İstanbul Kadıköy Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title