Haberler

Peruk Bile Olsa Saç Güzelmiş

Güncelleme:

'İstanbul'un Altınları'nda 'Fahri'yi canlandıran Nadir Sarıbacak; dizi için taktığı peruğu sevdiğini söyledi.

'Uzak İhtimal' filminde canlandırdığı müezzin rolüyle ödüller alan, geçen sezon 'Gönülçelen' dizisinde 'Kobra'yı oynayan Nadir Sarıbacak; şu sıralar 'İstanbul'un Altınları'nda 'Fahri Altın'ı canlandırıyor. Sarıbacak; rolünü ve oyunculuk için öğretmenlikten vazgeçme hikayesini anlattı...

'Fahri Altın'ın bu kadar konuşulacağını tahmin etmiş miydiniz?

Bu kadarını beklemiyordum. İyi bir iş çıksın istedim ve bunu başardığımızı düşünüyorum. Bu projeye, oyuncular beni heyecanlandırdığı için girdim. Yoksa bir süre komedi yapmak istemiyordum.

Role nasıl hazırlandınız?

Her proje öncesi muhakkak birlikte çalıştığım oyunculuk hocam Çetin Sarıkartal'ın fikrini aldım. Sonra 'Fahri'yle ilgili, onun hayal dünyasına dair basit notlar tuttum. Ama ne kadar çalışırsak çalışalım, partnerinizle oynamaya başladığımız an, karakter canlanmaya başlıyor.

'FAHRİ'Yİ SAÇLI DÜŞÜNDÜM

'Fahri'yi önceki rollerinizden ayırmak için mi peruk kullandınız?

Evet, bir nedeni de o... Bir de senaryoyu okurken 'Fahri'yi hep saçlı hayal ettim. Onun böyle gözlerine düşen saçları olsun, onları tarasın, o değil saçları konuşsun. Bu bana çok komik geldi.

'Fahri' aynı zamanda bol tikli bir adam...

'Fahri'nin ciddi sorunları olduğunu düşünüyorum. Ama şimdilik bunları hayal bile etmek istemiyorum. Ona üzülüyorum ama gülüyorum da... 'Reşat Altın'; onun varoluşunu engellemiş. Fahri tamamlanamamış biri...

ROL ÜZERİNİZE YAPIŞIYOR

Sizin pek saçınız olmadığı için sormak istedim; saçlı olma hali değişik geldi mi size?

Çok güzel bir şeymiş saç; dokunuyorum, tarıyorum, "Ne güzelmiş insanın saçı olması" diyorum. Role hazırlanırken ekstra kostüm, aksesuvar kullanmayı seviyorum ben. Ayrıca bunların oyuncuya faydası olduğunu da düşünüyorum.

"Bu projeye kadar komedi düşünmüyordum" dediniz. Neden?

Ülkemde rolün üzerinize yapışması tehlikesi hep var. Mesela 'Uzak İhtimal'de müezzini oynadım diye iki ayrı yerden imam rolü teklif edildi. Bu açıdan bakarsak son oynadığın proje bir sonrakini belirliyor. Yapımcının ya da yönetmenin aktörü değerlendirirken, "Bu hamurdan başka ne çıkarabilirim?" diye bakmasını bekliyorum.

#Sayfa#

YENİ ÜSLUP ÖĞRENECEĞİM

Yeni sinema projesi var mı?

Erden Kıral'ın yöneteceği bir filminde oynayacağım ama ismi belli değil. Kıral; Türk sinemasının önemli yönetmenlerinden biri. O filmde oynamak yeni bir üslubu öğrenmek demek.

Gündemde tiyatro var mı?

Bu sezon tiyatro beklemede. Hikaye ve masallarla ilgili araştırma yapmak istiyorum. Bu süreçte seyirlik bir şeyler çıkarsa, sahneleyeceğiz.

TERZİYE AŞK HAYATINI SORUYOR MUSUNUZ?

Eski bir Türkçe öğretmenisiniz, değil mi?

Evet, bir buçuk yıl öğretmenlik yapıp istifa ettim.

Oyuncu olmak istediğinizi nasıl fark ettiniz?

O istek hep vardı. Çanakkale'de Türkçe öğretmenliği okudum ama aktör olmak istiyordum. Oyunculuk okumak için İstanbul'a geldim. Hayatımı idame ettirebilmek için çalışmam gerekiyordu; öğretmenlik yaptım. Sonra öğretmenlikten istifa edip 24 yaşımdan sonra oyunculuk eğitimi aldım. Uzun dönem Semaver Kumpanya'da çalıştım. Bahçeşehir Üniversitesi'nde de Demet Akbağ ve Haluk Bilginer'den ders alıp oyunculuk üzerine yüksek lisans yaptım.

HOCASIYLA OYNUYOR

O zaman bu dizide hocalarınızla karşılıklı oynuyorsunuz...

Evet, o yüzden kabul ettim projeyi. Bu dizinin mesleğim için bambaşka bir süreç olduğunu düşünüyorum.

Dizide canlandırdığınız 'Fahri' gibi dominant kadınları seviyor musunuz?

Ben kendimle ilgili çok konuşmak istemiyorum. İnsanlar bunları bilse ne olur, bilmese ne olur. Önemli olan yaptığımız işler. Bir aşçıya ya da terziye, "Aşk hayatın nasıl gidiyor?" diye soruyor musunuz? Tabii ki hayır.

SABAH

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Magazin Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title