Haberler

Muzaffer Akgün Son Yolculuğuna Uğurlandı

Güncelleme:

'Türkülerin Anası' olarak bilinen sanatçı, vasiyeti üzerine kendi türküleriyle birlikte İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

Vasiyetinde türküleriyle uğurlanmak istediğini belirten sanatçı için düzenlenen anma töreninde çalınan türküler Muzaffer Akgün'ün yakınlarını ve sanatçı dostlarını gözyaşlarına boğdu.

KONUKLARA TÜRKÜLER DİNLETİLDİ

'Kışlalar Doldu Bugün' türküsüyle tanınan Akgün için ilk tören TRT İstanbul Radyosu'nda düzenleniyor. Akgün'ün cenazesi "Yine Gam Yükünün Kervanı Geldi", "Geceler Yarim Oldu" türküleriyle salona getirildi. Sanatçının çalınan türküleri salondakileri gözyaşlarına boğdu. Törende Muzaffer Akgün'ün kendi seslendirdiği vasiyeti konuklara dinletildi. Vasiyetinde, türkülerle uğurlanmak istediğini belirten Muzaffer Akgün'üz sözleri salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

"İLK DUAYI BEN EDECEĞİM"

90 yaşında hayatını kaybeden usta sanatçı için düzenlenen törene Sezen Cumhur Önal, Belkıs Akkale, aile yakınları ve çok sayıda TRT sanatçısı katıldı. "İlk duayı ben edeceğim" diyerek diyerek sahneye gelen Sezen Cumhur Önal, Akgün'ün cenazesinin başına geçerek dua etti. Daha sonrasında Akgün'ün yakınları ve sanatçı dostları birer konuşma yaptı.

TRT'deki törenin ardından Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Merkez Efendi Mezarlığı'na defnedilecek.


Kaynak: Haberler.com / Magazin

Sezen Cumhur Önal İstanbul Magazin Haberler

500

Yorumlar (10)

TÜRKOĞLUTÜRK:

Allah Rahmet Eylesin. .

5
0
yanıtYanıtla
güvercin:

böyle güzide bir sanatçı zor gelir allah gani gani rahmet eylesin ruhu şad olsun mekanı cennet olsun.

4
0
yanıtYanıtla
MANİSALI AHMET.:

''NASIL YAŞARSAN ÖYLE ÖLÜRSÜN, NASIL ÖLÜRSEN ÖYLE HAŞROLUNURSUN'' BUYURMUŞ HZ. MUHAMMED. BU KADINCAĞIZ DA TÜRKÜ SÖYLEYEREK YAŞAMIŞ, TÜRKÜ SÖYLEYEREK DEFNEDİLMİŞ, TABİ Kİ TÜRKÜ SÖYLEYEREK HAŞRDOLUNACAK. YANLIŞ ANLAŞILMASIN TÜRKÜ SÖYLEMEK GÜNAH DEĞİL, SÖZLERİNDE ALLAH''A İSYAN OLMADIKÇA. AMA İNSAN BÖYLE VASİYET EDER Mİ? KALDI Kİ İSLAM''DA ÖLÜNÜN DİNE UYMAYAN VASİYETİ YERİNE GETİRİLMEZ. VASİYET İSLAMA UYGUN İSE YAPILIR.

2
1
yanıtYanıtla
vicdan:

uğurlar ola ablam selamlarımı illet nezahat bayram aynur gürkan seha okuş ahmet sezgine sevgilerimi illet yüzyıllar geçsede unutulmayacaksınız efsaneler ölmez

2
1
yanıtYanıtla
hami:

şu törene bakar mısınız adeta hıristiyanların kilise ayini gibi. Ne olur Müslüman insanları bu kılıklara sokmayın.

1
1
yanıtYanıtla
şükriye bay:

allah rahmeteylesin

1
0
yanıtYanıtla
vicdani:

güzel isanların ölmeden önce yakınlarından vasiyete bulunabilr istekleri olabilir ne var bunda din ile ne alaka bazı yörelerimizde cenazeler ağıtlarla manilerle türkülerle dualarla uğurlanır saçmasapan her şeyi dine yormak

0
1
yanıtYanıtla
ertugrul polat:

Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun

0
0
yanıtYanıtla
DİŞLİ:

yaho anam ölmüş haberim yok

0
0
yanıtYanıtla
DEDESİVANLINENESİKAYSERİLİ:

Allah rahmet eylesin.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title