Haberler

"İlk Değil Ama Son Aşka İnanıyorum"

Güncelleme:

Oyunculuğun yanı sıra yazarlığa da adım atan Petek Ertüre: Aşık olunca kör kütük aşık olurum dedi.

Oyuncu Petek Ertüre, 'Aşk Oyunları' isimli ilk kitabını yayımladı. GOA Yayınları tarafından basılan ve aşka dair uzun bir öyküden oluşan kitabın sonunda Ertüre'nin daha önce yayımlanan; kişisel gelişim denemeleri de bulunuyor. Kitap nedeniyle sorularımızı yanıtlayan Ertüre, aşık olduğu zaman gözünün hiçbir şey görmediğini belirtti. Kitap yazmaya devam edeceğini söyleyen Ertüre, "Yazmak, benim en büyük tutkum. Hayatımda vazgeçilmezim. Hedefim ise yazdığım bir film senaryosu ile 'AltınPortakal'ı kazanmak" diye konuştu. İşte anlattıkları...

Kitap yazma fikri nasıl oluştu?

Yazı yazmaya çocuk yaşımdan beri meraklıyım. O zamanlar günlüğüme sığınırdım. Anlatamadığım her şeyi yazmak; yaşadığım bütün güzel anları da unutmak istemediğim için günlük tutardım. Günlüğümü okudukça da mutlu olurdum. Kitap; her zaman yazmak istediğim ama bir türlü vakit ayıramadığım bir şeydi. Oyunculuğa 1.5 sene ara verince yazmaya başladım. Şu anda kendimi doğum yapmış gibi hissediyorum. Bu kadar emek harcadığım bir şeyin olması beni çok heyecanlandırıyor.

Kitabı yazarken nelerden etkilendiniz?

Bu kitap 'aşk' üzerine yazıldı. Sadece benim yaşadığım aşk değil; gördüğüm, gözlemlediğim hikayeler... Biz kadınların nerelerde hata yaptığını, güçlü olması gerektiğini, neden ayaklarının üstüne basan güçlü kadınlar olmaları gerektiğini, mutluluğun bir kişiye bağlı olmadığını anlatmak istedim. Kitabım, aşka dair her şeyi anlatan bir kitap oldu yani.

yazmaya bağımlıyım

Kitap yazmaya devam edecek misiniz?

Evet bu da bir aşk ve çok seviyorum. Yazı yazmaya bağımlıyım.

Bu arada oyunculuğa geri dönüş yapacak mısınız?

Evet, dönüş yapmak istiyorum. Çok güzel teklifler aldım. Şu anda dört tane senaryo üzerinde düşünüyoruz. Hepsi birbirinden iyi senaryolar.

Oyuncu dediğin her rolü oynar mı yoksa bir kuralı var mıdır?

Oyuncu her rolü oynar. Tabii senaryo, kurgu ve yönetmene göre de bazen durum değişebilir.

Hayatınızla ilgili hedefleriniz nelerdir?

Çocuk oyun evi açmak! Çünkü; çocukları çok seviyorum. Yazmaya da devam edeceğim. İleri de yazdığım bir kitap ya da hikayeyi sinema filmi yapmak, hatta 'Altın Portakal'ı kazanmak çok isterim. Hayal gibi gelse de, inşallah bu mutlulukları yaşarım.

kontrollü yaşıyorum

Petek Ertüre aşkı nasıl yaşar?

Aşık olunca kör kütük aşık olurum. Gözüm başka bir şey görmez. Hep onu düşünür ve özlerim. Yaş ilerledikçe aşkı deli dolu yaşamaktan çıkıp daha temkinli ve kontrollü yaşamaya başlıyorsunuz. Şu anda o dönemdeyim.

Her insanın, hayatta bir defa aşık olabileceği düşüncesine inanıyor musunuz?

O zaman ilk aşkınızdan nasıl vazgeçtiniz ya da hangimiz ilk aşkımızla sonsuza kadar mutlu olduk ki? İlk değil ama son aşka inananlardanım.

#Sayfa#

KİTABINDA 'AŞK'I ANLATTI

Petek Ertüre'nin 'Aşk Oyunları' isimli ilk kitabı piyasaya çıkar çıkmaz büyük bir ilgiyle karşılandı. Ertüre kitabına, 'Elif' adını verdiği karakterin çocukluğunu anlatarak başlıyor. Çocukluğun o masum günlerinde 'Elif' hayatından mutlu; üstelik yazmayı da seviyor. Lise yıllarında mutlu 'Elif' daha sonrasında bir anda hayatın acı yüzüyle, ihanetle tanışıyor.

BİTEN İLİŞKİMLE ANILMAK İSTEMEM

İsminizin sürekli ayrıldığınız eski erkek arkadaşınızla anılması sizi rahatsız ediyor mu?

Artık yeter! Bende bir bireyim ve hep onunla anılmak bazen üzücü olabiliyor. Dubai'ye çekim yapmaya gittiğim zaman onlar beni oynadığım dizilerden dolayı tanıyıp, star gibi karşılıyorlar. Bizim ülkede ise yaptığım iş değil özel hayat konuşuluyor. Bu da bazen kırıcı olabiliyor.

azı karar çoğu zarar

Ali Ağaoğlu'ndan ayrıldıktan sonra özel hayatınızın baskı altında olduğunu hissetiniz mi?

Hayır, hissetmedim.

Aşkın masumiyeti hangi anlarda çıkmaya başlar?

Aşkın masumiyeti, karşılıksız sevgiyle ortaya çıkar. Senin için her şeyi yapabilecek; her şeyi göze alabilecek ve koşulsuz, şartsız seni seven insan olmalı. Ben o sevgiyi bir tek yeğenimde buldum. Gerçek ve masum bir sevgi onunki. Karşılıksız insan ilişkilerinin oldukça zor olduğunu düşünüyorum. .

Para sizin için ne ifade ediyor?

Para olmazsa olmaz, azı karar çoğu zarar. Her şeyden yeterince olmalı.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Petek Ertüre Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title