Haberler

İki ünlü isimden, enstrümanları kıyamet alameti olarak nitelendiren Nihat Hatipoğlu'na tepki

Güncelleme:

Her yıl Ramazan programıyla seyirci karşısına çıkan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, bu yıl koronavirüs nedeniyle programlarını çevrim içi gerçekleştiriyor. Programın önceki gün yayınlanan bölümünde kıyamet alametlerinden bahseden Hatipoğlu, enstrümanların çoğalmasını da alametlerden biri olarak sıraladı.

"İLAHİ OKUMAK DA BİR MÜZİKTİR"

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran konuyla ilgili ünlü isimlerden de tepki geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden bir video yayınlayan Yeşim Salkım, "Dün Nihat Hatipoğlu'nun programında, müzik aletleri, bizim mesleğimizle alakalı şarkıcılıkla alakalı ileri geri birtakım konuşmalar geçmiş. İlahi okumak da bir müziktir, müzik türüdür. O da mı günah o zaman? Yani onda da sesinizle çıkartıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

İki ünlü isimden, enstrümanları kıyamet alameti olarak nitelendiren Nihat Hatipoğlu'na tepki

"BEN KONUŞUNCA TÜH KAKA ÖYLE Mİ?"

Işın Karaca da, Nihat Hatipoğlu'nun sözlerine tepki gösterdi. Hatipoğlu'nun yayınında geçen "Çalgılar, enstrüman çeşitlerinin çoğalması kıyamet alametidir" sözüne isyan eden Karaca, "Yani kısacası müzik yapmak günah öyle mi hocam? Sonra ben konuşunca tüh kaka öyle mi?" şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Magazin

Nihat Hatipoğlu Işın Karaca Haberler

500

Yorumlar (21)

Nisa Kayış:

Nihat hoca kıyamet alametlerini anlatıyor kendine göre konuşmuyor ben kırk dört yaşındayım cocukluğumdan beri biliyorum bunu şimdiki bir soylemmi hemen ateş aldınız sizin kızgınlığıniz hocayami alametin sahibinemi biz sizin ne ettiğinize ne yaptığınıza karışmayız ama saygı lütfen dinimizede emirlerinede saygı işinize gelmese de susmayı bilin

257
54
yanıtYanıtla
TC Türker:

Evet doğru. Çalgı aletlerini kullanmak haramdır. Şarkı söyleyerek bu işi meslek edinen insanlarda haram bir iş yapıyorlar. Şarkıların çoğunda kadere isyan eden şarkı sözleri var. Bunları sakın dinlemeyin. Yoksa müslümanliktan çıkarsınız

103
100
yanıtYanıtla
Ünal Arman:

Bu zamana kadar hiç bir yerde duymadığımız ve hiç bir ilahiyatçının açıklamadığı kıyamet alametlerini bire bin katarak kafana göre sıralamışsın.

63
130
yanıtYanıtla
Qwe Qwe:

Şarkıcılar da canı sıkılıyor neye saracagini şaşırdılar. Bu alametleri Hatipoğlu kendi uydurmadi. Belirli kaynaklardan alimlerin eserlerinden hadislerden kurandan ortaya çıkanları söylüyor adam. Hem alamet diyince yani size veya enstrümanlara kötü birsey demiş olmuyor. Yüksel binalarda alamet mesela. Reklam için yapılmış hareketler bu tepkiler sanki

139
33
yanıtYanıtla
Yaşar İpek:

Hocamın söylediklerine amenna. Peki anlamakta zorluk çektiğim şu ki hocam hem vaaz veriyor, hem de arkada müzik çalıyor. TV programlarında da genelde böyle. Bu ne lahana bu ne perhiz. Kendi uygulamadığın şeyi başkalarına anlatmak ne kadar tesirli olur?

122
45
yanıtYanıtla
Bozkurt Ergenekon :

Sevgili Yaşar..Dikkatine hayran oldum.Aklı işletmek ve kıvrak zeka işte böyle bir şey.

yanıt26
yanıt23
Kadir Öztep:

Def çalgısı ve kaval çalgısından başka tüm müzik aletleri haramdır. Kısacası bir müzik sana Allah'ı hatırlatıyorsa helal, hatırlatmıyorsa haramdır. Def ve kaval hatırlatıyor gerisi dünya hayatından ibaret. Bunun tartışma konusu olması bile gülünç!

87
70
yanıtYanıtla
vatandas:

bu sanatçı bozuntularının anlamadığı şey şu , her kıyamet alameti , bir şeyin çoğalması , o şeyin kötü olduğu anlamına gelmez... sadece alamettir yani öncüldür. ayrıca niye nihat hatipoğluna tepki gösteriyosun sanki o mu söyledi. söz Efendimize ait. ona tepki göster. Dinsizliğine katkı olsun

118
38
yanıtYanıtla
Alp Kaya:

Nihat hatipoğlu hadisten konuşuyor, ışın karaca işine gelmediyse başka hadisi şeriften kaynak getirirsin.

125
31
yanıtYanıtla
Gökhan Kağnıcı:

Kendisine Sanatçı diyen Birileri Durmamış laf atmış yine herşeyiniz prim bee ????

112
39
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title