Haberler

'Fetih 1453' Dünyayı Fethetmeye Hazır

Güncelleme:

Türk sinema tarihinin en pahalı projesi 'Fetih 1453' filmi gösterime girmeden tanınmış film şirketlerinin gözdesi oldu.

Türk sinema tarihinin en pahalı sinema projesi olan, yapımcılığını Faruk Aksoy ve Ayşe Germen'in yaptığı 'Fetih 1453' vizyona girmeden ses getirmeye başladı.

17 Şubat 2012'de gösterime girecek filmin fragmanını izleyen Alman sinema şirketleri, Aksoy Film'den Fetih'in Almanca dublajlı versiyonunu da talep ettiler. Şirket sahipleri Almanya'daki sinema salonlarında filme geniş yer vereceklerini belirttiler. Uluslararası Amerikan film satış şirketi Central Park da, 'Fetih 1453'ün Güney Kore, Japonya, Endonezya, Tayland, Hongkok'da gösterim haklarını satın almak için Aksoy Film'le görüşmelere başladı.

ALTERNATİF AFİŞ ÇOK BEĞENİLDİ

17 Şubat'ta gösterime girecek olan 'Fetih 1453'ün geçtiğimiz günlerde yayınlanan alternatif afişi sinema eleştirmenleri tarafından oldukça beğenildi. Filmin yeni afişinde 'Ulubatlı Hasan' rolünü canlandıran İbrahim Çelikkol'un Osmanlı bayrağını İstanbul surlarına diktiği kare kullanıldı. Film vizyona girdiğinde, iki afiş de sinema saonlarında kullanılacak.

TÜRK SİNEMASINDA BİR REKOR

Çekimleri 3 yıl süren ve İstanbul'un Fethi'ni konu alan dev yapım Fetih 1453'ün ilk fragmanı 2010 yılında yayınlanmıştı. Binlerce figüranın rol aldığı ve İstanbul'un fethinin anlatıldığı Fetih 1453 filminin bütçesi de tam 17 milyon dolar. Bu bütçenin 12 milyon doları ise savaş sahneleri için harcandı.

Film, Türkiyede gireceği gösterimin yanı sıra Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransa, İngiltere, İsviçre ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de gösterime girecek. Yapımcı Faruk Aksoy izleyici sayısında da rekor sayıya ulaşmayı hedefliyor.

Recep İvedik'in de yapımcısı olan Faruk Aksoy, filmin gişe sayısı ile ilgili tahminini şu sözlerle açıkladı: "Recep İvedikler'in her birini çok ortalama 4,5 milyon kişinin izlediğini düşünürsek bu filmin, onların rekorunu kıracağını tahmin ediyorum. Bir rakam söylemem gerekirse de bu filmi 7 milyon kişinin izleyeceğini tahmin ediyorum"

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Faruk Aksoy İstanbul Almanya Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title