Haberler

Belediye Başkanı, Murat Övüç'e söylediği türkü nedeniyle tepki gösterdi

Güncelleme:

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, kendi yörelerine ait olan "Denizin dibinde Hatçem" türküsünü sosyal medya fenomeni Murat Övüç'ün "Dalga dalga" adıyla yeniden yorumlamasına "Hatçem' türküsünün kurban edildiğini görmeye yüreğimiz dayanmadı" ifadeleriyle karşı çıktı.

Teke yöresinin ölümsüz eseri "Hatçem" türküsünü orijinalinden uzaklaştırarak düzenleyen ve oyun havasına çeviren sosyal medya fenomeni Murat Övüç'e, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz tepki gösterdi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz "Denizin Dibinde Hatçem" türküsünü ilk önce orijinalini çaldırdıktan sonra basın açıklamasında bulundu.

"BU TÜRKÜNÜN ASLINA UYGUN OLARAK BİR KEZ DAHA SÖYLENMESİ GEREKİRDİ"

Ercengiz, popüler kültür uğruna bir türkünün daha kaybedildiğini belirterek; "Sevgili Yasin ve arkadaşları çağrıma kulak verdi, bu türküyü biz aslına uygun olarak çalalım dediler. Bu türkü defalarca önemli halk müziği sanatçılarımız tarafından aslına uygun icra edilmiş olsa da bir kez daha söylenmesi ve çalınması gerekirdi.

'Denizin Dibinde Hatçem' türküsünü oyun havasına çeviren fenomene Başkan'dan tepki

"YÜREĞİMİZ DAYANMADI"

Popüler kültürün birçok kültürümüzün varlığını tükettiği son dönemde 'Hatçem' türküsünün de kurban edildiğini bir Burdurlu olarak görmeye yüreğimiz dayanmadı. Tepkimizi de bu şekilde koymaya çalıştık. Kültürel mirası sonraki nesillere aktarmak çok kıymetli ağıt havasında hazin bir aşk öyküsünün bir oyun havasına döndürülmesine bizim tepkimiz de bugün bu şekilde oldu.

"TÜRKİYE HALKINI KÜLTÜR EZGİLERİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUM"

Tüm Burdur halkını Türk halk müziğine gönül vermiş tüm Türkiye halkının türkülerimize kültür ezgilerimize sahip çıkmaya davet ediyorum." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Ali Orkun Ercengiz Burdur Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

Bakmadan Geçme

Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu! Astrolog Meral Türkiye Kupası şampiyonunu bildi mi, Astrolog Meral ZTK tahmini neydi 2024?
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500

Yorumlar (34)

uCube:

Belediye başkanının başka işi kalmamış sanırım. ;)) Arkadaş şarkıyı Murat söylemiyor, altı üstü klip de oynamış. Abartılacak bir şey yok yani. Bu arada herkes istediği makamdan okur türküyü bunda kötü bir şey yok.

8
11
yanıtYanıtla
haberci:

senin yorumunun ilk cümlesi yeterli. daha lafa gerek yok

yanıt4
yanıt1
Bakış Açısı:

Belediye başkanının işi kalmamış mı demek, taşra yönetimi ve görevi ile ilgili pek bir bilginiz olmadığını anlatıyor. Bilginiz olmamasına rağmen bir fikriniz var. :) Yerel yönetimler kültürel mirası korumakla mükelleftir. Ha bu ne kadar uygulanıyor bunu sorabilrsiniz ancak bunu uygulayana da başka işi kalmamış mı demek garip oluyor. Belki belediye başkanı yerine belediye basın sözcüsü, belediye başkanlığı baş kalemi gibi birinin çıkıp açıklama yapması daha yerinde olabilirdi buna bir şey diyemem

yanıt3
yanıt5
arkadş:

Arkadaşlar bu ne ya , ister tersten söylesin ister yandan. başkanın başka işimi yok , herşeyi düzelttinizde bu metuk şarkının peşine mi düştünüz. Boyleleri varken Türkiye düzelmez , anca çiçek diker , ot biçersiniz.

3
7
yanıtYanıtla
v:

kültür ve sanat önemli

yanıt0
yanıt1
burdurlu:

metuk dediği şarkı yüzyıllardır söylene gelmiş bir kültür mirasıdır ve şimdikiler gibi masa başında 5 dk da yazılmamıştır, hikayesi vardır halk tarafından benimsenmiştir. o zaman antik şehirlere de gitme arkadaş kültür gezisi yapma şimdiki yapıların karşısında sonuçta onlar da metruk değil mi??

yanıt3
yanıt3
PAŞALI:

Murat Övüç, Kerimcan ve Aleyna Tilki gibilerin Neşat Ertaş gibi usta sanatçılarımızdan daha fazla dinlenmesi ve albüm satması sanatın Türkiye'' de öldüğünün en doğru ispatıdır.

7
0
yanıtYanıtla
dilek:

aslında murat bey kötü niyetli değil ayrıca türküyü yeniden hatırlattı ve canlandırdı. günümüze uygun uyarlamışlar. gençlerde dinler sözler zaten aynı her sözü yüreğe dokunuyor

2
4
yanıtYanıtla
sinop:

bu tür insanları desdekleyenlere şaşırmamak elde değil

yanıt5
yanıt0
dilek:

destek değil yanlış anlaşılmasın bende kendi fikrimi söyledim. işiniz gücünüz eleştiri geçinin bakalım

yanıt0
yanıt0
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title