Haberler

Ünlü Şarkıcı Deniz Seki Tutuklandı

Güncelleme:

6 aydır aranan ve dün yakalanan ünlü şarkıcı Deniz Seki, adliyeye sevk edilmesinin ardından tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Hakkında yakalama kararı bulunan Deniz Seki, getirildiği İstanbul Adalet Sarayı'nda tutuklandı. Seki'nin avukatı Naim Karakaya, Deniz Seki'nin bugüne kadar beklemesinin iki gerekçesi olduğunu dile getirerek, "Birincisi kendisinin suçsuz olduğunu düşündüğü için ve bunun bir gün bir yargı kararıyla test edileceğini inandığı için ortaya çıkmasını beklemiştir. İkinci gerekçesi ciddi anlamda sağlık riski vardır. Kanser riski vardır ve hayati risk oluşturmaktadır." dedi.

DÜN GÖZALTINA ALINDI

"Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezası onanan ve hakkındaki yakalama kararı nedeniyle 6 aydır aranan Deniz Seki, Büyükçekmece'de dün gözaltına alındı.

Geceyi emniyette geçiren Seki, sabah 08.45'te sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Vakıf Gureba Hastanesi'ne getirildi.

"BU ÜLKEDE ZERRE KADAR ADALET VARSA..."

Seki, buradaki kontrolün ardından polis aracına bindirildi. Seki'nin ellerinin önden kelepçeli olduğu görüldü. Polis aracına binmeden önce konuşan Seki, "Bu ülkede zerre kadar adalet varsa suçsuz olduğum er geç anlaşılacak. Kesinlikle" dedi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Doktor raporunun ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Seki, gözyaşlarını tutamadı.

KELEPÇELİ ELLERİNİ GÖSTERDİ: AH, AH...

Basın mensuplarının ''İkinci kez Bakırköy Cezaevi'ne gideceksiniz. Ne hissediyorsunuz?'' sorusuna Seki, kelepçeli ellerini göstererek, ''Ah ah, böyle ne hissedebilirim'' diye cevap verdi.

YAKINLARIYLA VEDALAŞTI

Seki, hakkındaki yakalama kararının okunmasının ardından tutuklandı. Tutuklanan Seki, adliye içerisinde yakınlarıyla vedalaştı ve Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna götürüldü.

SEKİ'NİN KARDEŞİ: HEPSİNİ DEŞİFRE EDECEĞİM

Adliye çıkışında Deniz Seki konuşmazken kardeşi Serkan Seki ise herkes öğrenene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini ifade ederek, "Çok yanlış biliniyor. Biz ne yaptığımızı ne yapmadığımızı çok iyi biliyoruz. Bu davanın gerçekten faili olması gerekenler geçmişteki tecrübelerimden de dayanarak şahane ifadelerle terayağından kıl çeker gibi kendilerini akladılar. Yavaş yavaş değil, hızlı hızlı hepsini deşifre etmek gerekiyor. Üzerime ne düşüyorsa yapacağım. İnanılmaz bir adaletsizlik var ama adalete her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi inanıyoruz. Mutlaka düzelecektir. Yalnız ne yaptığımızı ne yapmadığımızı biliyoruz, bir günde düzelecektir bunlar" dedi.

SEKİ'NİN AVUKATI: BEKLEMESİNİN İKİ GEREKÇESİ VARDI

Seki'nin avukatı Naim Karakaya da Deniz Seki'nin bugüne kadar beklemesinin iki gerekçesi olduğunu dile getirerek, "Birincisi kendisinin suçsuz olduğunu düşündüğü için ve bunun bir gün bir yargı kararıyla test edileceğini inandığı için ortaya çıkmasını beklemiştir. İkinci gerekçesi ciddi anlamda sağlık riski vardır. Kanser riski vardır ve hayati risk oluşturmaktadır. Buna ilişkin raporlarımızı savcılığa sunduk. Ancak Adli Tıp Kurumu bu konuda olumsuz bir yanıt verdi. Bu hastalık ilerlemiştir. Bu süreçte kendisi daha iyi koşullarda bu sağlık engelini aşmak istemiş. Bir anlamda ameliyat olmak istemiştir. Ama bu konudaki başvurumuz ret olduğu için ve yakalamalı konumu gereğiyle sağlanamamıştır" diye konuştu.

"SUÇSUZLUĞUNUN YARGI KARARIYLA ORTAYA ÇIKMASINI BEKLİYORUZ"

Avukat Karakaya, Anayasa Mahkemesine 18 Nisan'da başvurduklarını ve haziran ayında da detaylı dilekçelerini verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bu dilekçemizde şu gerekçelere dayandık. Bu yargılamalar önce özel görevli mahkemeler, daha sonra TMK 10 adıyla anılan mahkemeler üzerinde yapılmıştır. Bu yargılama bu şekilde yapılmıştır. Deniz hanımın bu davadaki hiçbir savunma delili toplanmadan hüküm kurulmuştur. Yine bu mahkemeler adil yargılama yapmadıkları gerekçesiyle kanunla kaldırılmıştır. Ancak bu mahkemelerin yaptığı yargılamalar sonucu mağdur olan insanlar ve Yargıtay aşamasındaki dosyalara devam edilmiştir. Yine bildiğimiz üzere bu konuda İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi bu mahkemelerin yürüttüğü yargılamalara devam olunmasıyla ilgili normu Anayasa Mahkemesine taşınmıştır. Bu Deniz Hanım hakkında da sonuçlanabilecek bir normdur. Bu anlamda müvekkilimizin suçsuzluğuna inanıyoruz ve bu suçsuzluğun bir an önce infaz tamamlanmadan bir an önce bir yargı kararıyla ortaya çıkmasını bekliyoruz."

Gazetecilerin cezaevine kadar takip ettiği Deniz Seki'nin, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna girerken de gözyaşı döktüğü görüldü.

7 AY CEZAEVİNDE KALMIŞTI

Kaldırılan özel yetkili İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, 22 Mayıs 2012'de Deniz Seki'yi "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırmıştı.

Yargıtay 10. Ceza Dairesi, Seki'nin suçunun, "uyuşturucu ticareti yapmak" değil, "uyuşturucu ticaretine yardım etme" fiilini oluşturduğuna hükmederek, yerel mahkemenin kararını bozmuştu.

Dairenin oy çokluğuyla aldığı karara, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etmiş ve dosyanın gittiği Yargıtay Ceza Genel Kurulu, 27 Mart 2014'te başsavcılığın itirazını kabul ederek, yerel mahkemenin kararını onamıştı.

Davanın soruşturma aşamasında 24 Şubat 2009'da tutuklanan ve 7 ay Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan Deniz Seki, 2 Ekim 2009'da yapılan ilk duruşmada tahliye edilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Naim Karakaya Serkan Seki Deniz Seki Yargıtay Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500

Yorumlar (63)

CCC:

ULAN BİR ŞEHİT HABERİNİ OTUZ SANİYE GÖSTERMEZLER, SU PASPAL İNSANLARI GÜNDEMDEN DÜŞÜRMEZLER. BUNLARIN KENDİNE FAYDALARI YOK Kİ VATANA MİLLETE FAYDASI OLSUN. CEKIN FİSİNİ OLSUN BİTSIN. . .

29
4
yanıtYanıtla
Adaletsiz TürkiyeMobil-IOS:

Deniz hanim hakli; bu ülkede zerre kadar adalet yok. Bu kadin gibi ve daha beterleri disarda elini kolunu sallayarak coluk cocugu zehirliyor, Deniz Seki'den önce o gibilerini bulup iceriye atmak lazim. Cok yazik.

22
7
yanıtYanıtla
yüce onos Mobil-ANDROID:

türk halkı arkanda deniz dualarımız seninle suçsuz olduğuna tüm ülke yürekten inanıyor

4
22
yanıtYanıtla
kemal:

yuce onos musun nesin sen niye iceride deyilsin? demek ki sucsuzsun. . . .

yanıt0
yanıt0
SAVAŞA HAYIR:

Hanım efendiiii, hatırlarmısın bir zamanlar Bayhan ile alay etmiştin. Hatırladınmı, adam cezaevinde yattığı için. Şimdi alay ettiğin insanın durumuna düştün. Şekil A''da görüldüğü gibi alma mazlumun ahını Çıkar aheste aheste. . .

23
1
yanıtYanıtla
TARAFSIZ BAKIŞ:

Deniz hanım çok masum olduğunu düşünmüyorum, ama Ebru''nun kocasının veya devleti en üst derecede yönetenlerin ancak 1/100''ü kadar suç işlemiş sindir;Haklısın zerre kadar bu ülkede Adalet YOK

20
3
yanıtYanıtla
can:

Yazık oldu sanat güneşi içeride solacak ne olur sanki af etseniz

4
17
yanıtYanıtla
mert:

sanat güneşi dediğin uyuşturucu ticareti yapsın gençleri zehirlesin bide affetsinler. . .

yanıt3
yanıt1
Buğra Mobil-ANDROID:

Bir sürü sanatçi uyuştyrucu dan yakalandı, neden onlar serbest buraktı, Başta kenan imirzalıoğlu... Ülkeyi hortumlayıp soyanlar dışarı da gezerken bu kadının ısrarla hapse atılması bu ülkede adaletin olmadığını gösteriyor, Zabbar lar yolsuzluk ve hırsızlıktan neden hapse atılmadı, gücü yeten yetene..

17
3
yanıtYanıtla
caMobil-ANDROID:

sağlam bir bakan tanıdığı olsaydı böyle olmazdı,,

16
4
yanıtYanıtla
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title