Haberler

Çocuklar İçin Aslan Olup Ormanda Koşuyorum

Üç oğul annesi, sanatçı Gülben Ergen: İşimden artan tüm zamanı çocuklarımla geçirmem benim için çok önemli.

Ülke genelinde yaşanan anaokulu açığını ve çocukların eğitim ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen sanatçı Gülben Ergen; 'Çocuklar Gülsün Diye' projesiyle, sağlıklı nesiller yetiştirmek için okul öncesi eğitime destek veriyor. Çocuk yetiştirme konusunda çok araştırma yaptığını belirten üç çocuk annesi Ergen, oğullarını büyütürken edindiği deneyimleri paylaştı...

Hamilelik süreciniz nasıl geçti ve hangi testlerle aşıları yaptırdınız?

Ben çok iyi bir öğrenciyimdir. Kimin işinde en iyisi olduğunu düşünür, bolca araştırır, bulurum ve ona teslim olurum. Dolayısıyla hamileliklerim sırasında doktorumun önerdiği tüm testleri, gereken zamanda, aksatmadan yaptırdım. Beslenmeme gerekli özeni gösterdiğim için, grip aşısı gibi koruyucu aşıları olma gereğini de hissetmedim.

DUYGUSAL BİR SÜREÇ YAŞADIM

Kozmetik ürün seçimlerinizde bir değişiklik oldu mu?

Kozmetik ürün seçiminde her zaman doğal maddeler içeren ürünlerden yanayım.

Gebelik süreçlerinizde stres sizi ve iş yaşamınızı nasıl etkiledi?

Hamileliklerimde çalışmak bana her zaman en iyi gelen vitamin oldu. Özellikle ikinci gebeliğim; ikiz hamileliği olduğu ve son aylarında yatarak dinlenmem gerektiği için zor bir süreç yaşadım.

Lohusalık dönemlerini nasıl geçirdiniz?

Lohusalık dönemlerinde her anne gibi derin duygusal süreçler yaşadım. Erken doğum olması sebebiyle özellikle Ares ve Güney'in doğumundan sonra iki aylık zor bir dönem geçirdik. Ama her şey yolunda gitti ve bu dönemi sağlıklı atlattık. Fiziksel açıdansa sağlıklı beslendim ve spor yaparak uzun vadede aldığım kilolardan kurtuldum.

HİMALAYA TUZU KULANIYORUZ

İkinci gebeliğiniz sırasında Atlas'ın 'kardeşe hazırlık' süreci nasıl geçti?

Atlas o kadar iyi öğrenen bir çocuk ki, hamileliğim esnasında birlikte seyahat ettik; ana-oğul konuştuk. Ona, yüreğimi üçe böleceğimi ama onun ilk göz ağrım olduğunu içine sindirene kadar anlattım. Doğum sonrası 2.5 ay yoğun bakımda kaldı Ares'im ve Güney'im. Zor günlerdi. Eve geldikleri ilk günlerde Atlas'ın gelgitleri vardı ama zamanla geçti.

Çalışan anne olarak, çocuklarınıza ayırdığınız süreyi nasıl organize ediyorsunuz?

İşimden artan tüm zamanımı çocuklarımla geçirmeyi çok önemsiyorum. Onlarla vakit geçirirken bazen aslan olup ormanda koşuyor, bazen bir çizgi film kahramanı olup gökyüzünde uçuyorum. Bazen konuşuyoruz, bazense masal okuyup değerlendirmeler yapıyoruz.

Çocuklarınızın beslenmesi konusunda nelere dikkat ediyorsunuz?

Evimize asla hazır, paketlenmiş gıda sokmuyoruz. Sadece deniz tuzu veya Himalaya tuzu kullanıyoruz. (Herkese Sağlık)

BAĞIŞ YAPANLARA 'KAHRAMAN' DİYORUZ

22 Ekim 2011'de Milli Eğitim Bakanlığı'yla imzaladığımız işbirliği protokolü çerçevesinde, ihtiyacı olan bölgelerdeki okulları gereken materyallerle donatarak bakanlığa teslim ettik.

Altı anaokulumuza servis araçları aldık. Bir yandan da gönüllülerimizin gönderdiği yepyeni oyuncak ve kırtasiye malzemelerini ihtiyacı olan öğrencilerimizle paylaştık.

Bağışçılarımıza 'kahramanlarımız' diyoruz. Kahramanımız olmak isteyen gönüllülerimiz bilgi için www.cocuklargulsundiye. org adresini inceleyebilirler.

KALICI SEVİNÇLER BIRAKMAK İSTEDİM

'Çocuklar Gülsün Diye' projesinin çıkış noktası ne oldu?

2009'da Mardin Bilge Köyü'nü ve çevre köyleri ziyaret ederek oradaki çocuklara kıyafet, oyuncak ve kırtasiye malzemeleri götürmüştüm. Gözlerindeki mutluluk beni derinden etkiledi fakat bu mutluluğun geçici olduğunu düşündüm. Kıyafetler küçülecek, kırtasiye malzemeleri tükenecekti. O köylere kalıcı sevinçler bırakmayı düşünürken, beynimde ve kalbimde 'Çocuklar Gülsün Diye' projesinin temelleri atıldı. İki arkadaşımı da yanıma alarak ihtiyacı olan illerimizde anaokulları yapmak üzere 2010'da yola çıktım. Şimdiye kadar; Tokat, Mardin, Trabzon, Erzurum, Sinop, Hatay, İstanbul ve Aydın'da olmak üzere sekiz anaokulu inşaatını tamamladık.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Gülben Ergen Mardin Magazin Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title