Haberler

Canan Karatay'dan Ramazan Tavsiyesi: Şimdiden Su İçmeye Başlayın

Güncelleme:

Prof. Dr. Canan Karatay, "Ramazan'dan önce vücudu hazırlamamız lazım. Şimdiden vücudu optimize etmek ve sağlıklı bir şekilde vücudu hazırlamak için herkes su içmeye başlasın." önerisinde bulundu.

İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Ramazandan önce vücudu hazırlamamız lazım. Vücudun suya çok ihtiyacı var. İnsan vücuduna su ve tuz girmesi lazım. Şimdiden vücudu optimize etmek için sağlıklı bir şekilde vücudu hazırlamak için herkes su içmeye başlasın" önerisinde bulundu.

"BOL BOL KEMİK SUYU İÇİLİRSE BÜTÜN GÜNÜ DİNÇ GEÇİRİRSİNİZ"

Sağlıklı beslenme alanında çalışmalar yaptığını anımsatan Karatay, "Yoğun çalışanlar, seçime katılanlar da çok iyi bir ' Karatay kahvaltısı' ile güne başlamalı. Karatay kahvaltısında hür dolaşan köy tavuğundan elde edilmiş tavuk yumurtası var. Yolda gelirken de gördüm, inekler ve koyunlar otluyordu. Düzce yeşillik içinde, bunun kıymetini bilmek gerekir. Yumurta sarısıyla beraber yenildiği zaman hem oruç tutanlar dinç kalır, hem de ağır çalışanlar dinç kalır. Özellikle bir de paça çorbası. Mutlaka sevdiğiniz kadar kelle paça, işkembe bol bol içmelisiniz. Bir de 'Et bulamıyoruz, et alamıyoruz' diyenler var. Zaten ülkemizde Kurban Bayramı'ndan Kurban Bayramı'na et yiyor herkes ama kemik suyu çok önemli. Kemiğin içinde bulunan mineraller, proteinler ve yağlar çok önemli. Bol bol kemik suyu içilirse bütün günü dinç geçirirsiniz." diye konuştu.

Canan Karatay'dan ramazan tavsiyesi! Şimdiden başlayın

"KARATAY PRENSİPLERİ, RAMAZAN'A UYUYOR"

Ramazan da oruç tutanlara tavsiyelerinin sorulması üzerine Karatay, şu bilgileri paylaştı: Ramazan da zaten Karatay prensiplerine çok uyuyor. Karatay'da 2 öğün beslenme var. İki öğün yenilince doğal, yeterli ve çok yenilmesi lazım. Sahur yapmak, kahvaltı yapmak demektir. Kahvaltının yumurtası, tereyağı, zeytin, fındık, fıstık, çay ile yapılması lazım. Ama çay, kahve, süt içildiği zaman şekersiz olacak. Bol su içilecek.

"SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE VÜCUDU HAZIRLAMAK İÇİN HERKES SU İÇMEYE BAŞLASIN"

Canan Karatay, vücudun ramazana hazırlanması gerektiğini belirterek, "Vücudun suya çok ihtiyacı var. Ramazan uzun ve sıcak günler olacak. İftara doğru başın ağrımasının sebebi susuzluktur, susuzluk baş ağrıtır. Su tek başına değil, tuzla beraber olmalı. İnsan vücuduna su ve tuz girmesi lazım. Şimdiden vücudu optimize etmek için sağlıklı bir şekilde vücudu hazırlamak için herkes su içmeye başlasın." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Düzce Valiliği Kurban Bayramı Zülkif Dağlı Karatay Magazin Sağlık Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Bakmadan Geçme

BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? En yeni ve duygusal Babalar Günü mesajları 2024! Anlamlı ve kısa Babalar Günü sözleri neler? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban Bayramı ve Babalar Günü mesajları 2024! En yeni, anlamlı ve ayetli Kurban Bayramı sözleri neler? Kısa ve duygusal Babalar Günü sözleri! Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı?
Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

500

Yorumlar (13)

Nihan:

O zaman açliktan ölelim biz

3
4
yanıtYanıtla
Şimdiden mezara girin:

Vücut alışsın nasılsa öleceksiniz

4
2
yanıtYanıtla
Leyla:

Açlik değil de susuzluk zorlar insanii neyse Allah yardimcimiz olsun :)

5
0
yanıtYanıtla
Kurban bayramı yaklaşıyor:

Şimdiden kurban kesin eliniz alışsın

3
1
yanıtYanıtla
KARA:

BENCE AZ İÇELİM VÜCUDU ALIŞTIRALIM SUSUZLUĞA

1
2
yanıtYanıtla
By doğru:

Su oruca uyarlı içilirse kar sağlar. Bol bol içerek değil uyanık

3
0
yanıtYanıtla
VATANDAS:

Bu kafayi yemis kadini tedavi ettirecek piskolog yokmu Türkiyede

1
1
yanıtYanıtla
misafir:

Çok faydalı bilgilere sahip, bilgili bir hoca. Amerikaya gitse o zamanmı değerli olacak

1
1
yanıtYanıtla
CAN:

Bu kadin ne derse tam tersini yapin

1
0
yanıtYanıtla
..............:

Çok doğru söylüyor. Bazı kişilerin hiç meyve ekmek şeker yememesi gerekiyor. ama uygulamak zor.

yanıt1
yanıt0
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title