Haberler

'Çanakkale Yolun Sonu' Vizyona Hazır

Gürkan Uygun, Berrak Tüzünataç ve Umut Kurt gibi isimlerin rol aldığı 'Çanakkale Yolun Sonu' filmi için geri sayım başladı.

'Barda', 'Gecenin Kanatları' ve 'Kurtlar Vadisi: Irak' filmlerinin yönetmeni Serdar Akar ile Kemal Uzun'un birlikte çektikleri ' Çanakkale Yolun Sonu' isimli filmin gösterim tarihi belli oldu.

FRAGMANI İLGİ GÖRÜYOR

Başrollerinde Gürkan Uygun, Berrak Tüzünataç ve Umut Kurt gibi isimlerin rol aldığı film, 15 Mart'ta izleyiciyle buluşacak. Çanakkale Savaşı'nda yaşananları, isimsiz kahramanlar üzerinden anlatan filmin fragmanı, sosyal medyada büyük ilgi görüyor. Serdar Akar'ın büyük titizlikle çektiği filmdeki savaş sahneleri, gerçekçi efektleri ile dikkat çekerken; kimi sahneler de Tom Hanks'in oynadığı 'Er Ryan'ı Kurtarmak' filmini aratmıyor.

BÜTÇESİ 20 MİLYON DOLAR

20 milyon dolarlık bütçesiyle, sinema tarihinin en büyük yapımlarından biri olmaya aday olan 'Çanakkale Yolun Sonu'; filmde rol alan 10 bin figüranla da sinema tarihine geçti. 'Kurtlar Vadisi'nin 'Memati'si Gürkan Uygun, filmde 'Onbaşı Muhsin'i oynuyor. 'Onbaşı Muhsin'in, cepheye giderken hayatını kurtardığı ve sonrasında aşk yaşadığı 'Hemşire Behice'yi ise Berrak Tüzünataç canlandırıyor.

FİLMDEN NOTLAR

12 haftada çekilen film için Çanakkale'de 3 kilometre siper kazıldı.

Filme özel Anzak Karargahı inşa edildi. Bölgede 3.5 ay boyunca 80 kişi çalıştı.

4 bin metrekare alana dekor inşa edildi.

Türk, Anzak ve İngiliz askerleri için toplam 750 adet kostüm dikildi.

Film için bin adet Alman, 750 adet de İngiliz tüfeği üretildi.

Makine Kimya Enstitüsü'nden alınan 40 bin adet fişek kullanıldı.

Filmdeki patlama sahnelerinde gerçek patlayıcılar kullanıldı.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Berrak Tüzünataç Gürkan Uygun Umut Kurt Çanakkale Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title