Haberler

Ailesi, Yaşar Nuri Öztürk İçin İlan Verdi

Güncelleme:

Önceki gün hayata gözlerini yuman İlahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk bugün toprağa verildi. Öztürk'ün ailesi tarafından gazetelere verilen ilanda ise "Türkiye'nin Hocası" ifadesi yer aldı.

Uzun süredir kanser tedavisi gören ilahiyat profesörü Yaşar Nuri Öztürk önceki gün 65 yaşında, hayata gözlerini yummuştu. Öztürk bugün İstanbul'da toprağa verildi.

KILIÇDAROĞLU DA KATILDI

Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Eski CHP Milletvekili de olan Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, Karacaahmet Şakirin Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Kanlıca Mezarlığı'nda toprağa verildi.


AİLESİ İLAN VERDİ

Öztürk ailesi Yaşar Nuri'nin ölümünün ardından gazetelere ilan verdi. İlanda şu ifadelere yer verildi: "Hafız Temel ve Saniye Öztürk'ün oğlu, ömrünü Kur'an-ı Kerim'e adamış ve ilim ve düşünce adamı, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi kurucu dekanı, 22. Dönem İstanbul milletvekili, Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı, 'Türkiye'nin Hocası' Prof.Dr. Yaşar Nuri Öztürk 22 Haziran 2016'da ebediyete intikal etmiştir. Mekanı cennet,makamı ali olsun. Milletimizin başı sağolsun. Cenazesi, 24 Haziran 2016 Cuma günü, Karacaahmet Şakirin Camii'nde öğle namazını müteakiben Kanlıca Mezarlığı'nda defnedilecektir."

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Yaşar Nuri Öztürk Saniye Öztürk Türkiye Magazin Haberler

500

Yorumlar (19)

ali:

Yaşar Nuri gibi bir bilim adamı, kulaktan dolmacı yobazların cahilliklerini ortaya çıkardığı için çok düşman edinmiş durumda. . Düşmanları çok ama kof. . . Onun için sadece kof kof bağırırlar,

24
51
yanıtYanıtla
doğru sanılan yanlışları ortaya çıkardı:

insanların doğru bildikleri yanlışları anlattı, onları ıslah etme yolunda ilk adımı attı. . .

30
38
yanıtYanıtla
MEHMET:

TÜRKİYENİN HOCASIMI BU NASIL İFADE YA BU NASIL Bİ DAYATMA BENİM VE BENİM GİBİ MİLYONLARCASININ TASVİP ETMEDİĞİ BİRİ NASIL TÜRKİYENİN HOCASI OLUYOR

34
19
yanıtYanıtla
ÖZLEM:

Milletimizin başı sağ olsun. Önemli bir değerdi. Biz bilmesek de aldığı ödüller gösteriyor ki dünya biliyordu değerini. Göz boyayan atarlar yapan siyasetçiler, kamu malı çalanlar, Allah ile aldatanlar, yobaz yöneticiler, aklını kullanmayan , acaba doğru söylüyor olabilir mi açıp bakayım Kuran''a diyemeyen ey sığ düşünceli cahil kesim… Gözünüz aydın. Artık Yaşar Nuri Öztürk yok :( Atalarınız kurtarır sizi cehennemden…

21
29
yanıtYanıtla
zz:

turkyenın hocası mı guldurmeyın benı laik insan hoca olabılır mı bırakın bu ıslerı ya

24
23
yanıtYanıtla
dadaşım:

atatürkte şimdi seni bekliyordur.

25
15
yanıtYanıtla
Doğrudur,:

dürüst, namuslu, ahlaklı insanlar hep onun yanında. . .

yanıt4
yanıt23
yobazların ezberini bozdu:

İlahiyat Fakültesinin kurucusu demek. bilmiordum. . Ezbercilerin neden kızdığı anlaşıldı. Bunların ezberlerini bozmuş.

22
15
yanıtYanıtla
el hakk:

islam ummeti bir deccalden kurtuldu. atesi bol olsun.

20
14
yanıtYanıtla
wew:

kamalistlerin hocası,

29
4
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title