Haberler

    11 yaşında, 2 kitap yazdı: Hikâyelerimde bilimin önemini vurgulamak istedim

    Güncelleme:

    (Pınar TAHİRLER/ptahirler@hurriyet.com.tr)- Mersin'de yaşayan Dilay Arslan 8 kardeşin en küçüğü... Annesi ev kadını, babasıysa işadamı. Kitap okumaya 5-6 yaşlarında başlamış.

    (Pınar TAHİRLER/ptahirler@hurriyet.com.tr)- Mersin'de yaşayan Dilay Arslan 8 kardeşin en küçüğü... Annesi ev kadını, babasıysa işadamı. Kitap okumaya 5-6 yaşlarında başlamış. Sayfalarında resim olmayan kitaplar onun okumaya büyük bir tutku duymasına neden olmuş. Dilay bunun sebebini "Çünkü içinde hiç resim olmayan kitapları okudukça, hayalimde kahramanları kendim yarattım. Merakım arttıkça arttı" diye anlatıyor.

    Bir gece 'Ne zamandır aradığım kitabı bulamıyorum. Acaba kendim mi yazsam?' diye düşünen Dilay, annesinin teşvikiyle bu fikri hayata geçirmeye karar veriyor. Babası onu "Benim küçük yazarım" diyerek yüreklendiriyor. İlk gün 12 sayfa yazıyor. Sonraki gün 8... Derken aklındaki hikayeyi sayfalara aktarmayı başarıyor. En yakın arkadaşlarından birinin abisi otizmli. Bundan çok

    etkilendiği için kitabın gelirini de otizmli çocuklara bağışlamaya karar veriyor. 'Genç yazar'la konuştuk...

    Dilay Arslan'ın ilk kitabı 'Zaman Yolculuğu-1' Haziran 2021'de, ikinci kitabı 'Zaman Yolculuğu-2' ise Ağustos 2021'de Tilki Yayınevi'nden çıktı. Kitapları Kitapsan ve D&R'da satılıyor.

    11 yaşında iki kitap yazdın. Neler hissediyorsun?

    Çok mutluyum ve gururluyum diyebilirim.

    Bize biraz kitaplarından bahseder misin? Hikayelerinde ne anlatmak istedin?

    Kitaplarımda bilimin önemini vurgulamak istedim. Yazarken tamamen kendi hayal gücümü kullandım. Çünkü kitap bana ait olmalıydı. İlk kitabımı bir ay gibi bir zamanda tamamladım. Sonu beni oldukça zorladı.

    O yüzden ikinci kitabı, 15 gün gibi kısa bir sürede yazdım. Bu ilk kitabın devamıydı. İkinci kitabımda 2070'e yolculuk yapılıyor. İnsanlar yarı robot... Hikayemde bizim zamanımızdaki insanların doğaya nasıl zarar verdiklerini ve bu yüzden 2070 yılında artık oksijen makineleri yapıldığını anlattım.

    Kitap çıkarmana çevrenin tepkisi ne oldu?

    Arkadaşlarım çok şaşırdı. Çevremdekiler, ailem çok mutlu oldular. Desteklerini benden esirgemediler.

    Kitabın gelirini otizmli çocuklara bağışlamaya nasıl karar verdin? İlk kitabından ne kadarlık bağış yapıldı?

    En yakın arkadaşlarımdan birinin abisi otizmli. Çok etkilenmiştim. İlk kitabımdan 5 bin lira gelir bağışlandı.

    Ne tür kitaplar okumayı seviyorsun?

    Dünya klasikleri, gerçek hayat hikayeleri, macera kitapları okuyorum. En son 'Anne Frank'ın Hatıra Defteri' kitabını okudum. 'Tom Sawyer' ve 'Oliver Twist' en sevdiklerim. '80 Günde Devrialem'i de çok beğenmiştim. Beni en çok etkileyen kitapsa Christy Brown'un yazdığı 'Sol Ayağım'. Sol ayağı dışında hiçbir yeri tutmayan Christy'nin ayağıyla yaptığı resimler, yazmayı öğrenmesi ve yarışma kazanması beni çok duygulandırdı.

    Edebiyat dışında ilgi alanların neler?

    Bitkilerle, hayvanlarla ilgilenmeyi çok severim. 2 köpeğim ve 6 kedim var; onlarla çok mutluyum. Bisiklet sürmeyi severim ve bol bol kitap okurum.

    Kaynak: Hürriyet / Magazin

    Mersin Haberler

    Bakmadan Geçme

    PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title