Haberler

Maden Ocağındaki Heyelan

Siirt'in Şirvan ilçesinde özel bir maden ocağında meydana gelen heyelanda enkaz altında kalan işçilerin yakınları, arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı bölgede endişeli şekilde bekliyor.

Siirt'in Şirvan ilçesinde özel bir maden ocağında meydana gelen heyelanda enkaz altında kalan işçilerin yakınları, arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı bölgede endişeli şekilde bekliyor.

Şirvan ilçesinin Maden köyünde bulunan özel bir bakır işletmesinde çalışma yapıldığı sırada meydana gelen heyelanın ardından bölgeye Siirt, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Van ve Erzurum'dan sevk edilen AFAD, Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Türk Kızılayı, Jandarma, maden şirketine ait ekipler ile köpekli arama timlerince başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Ekipler, enkaz altındaki işçilere ulaşmak için çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Durumu öğrenerek bölgeye gelen aileler, iyi bir haber alabilmenin umudunu taşıyor.

"Hamile kızım fenalaştı"

Enkaz altındaki işçilerin yakınlarından Nevzat Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün geceden bu yana beklediğini, damadının ve tüm işçilerin çıkarılması için dua ettiklerini söyledi.

Yıldız, damadının yaklaşık 8 yıldır bu maden işletmesinde çalıştığını dile getirerek devletin enkazda kalanları bulmak için tüm imkanlarını harcadığını belirtti.

Heyelan nedeniyle perişan olduklarını anlatan Yıldız, şöyle devam etti:

"Damadımın enkaz altında olduğunu duyan hamile kızım fenalaşıp hastaneye kaldırıldı. Üçüncü çocukları dünyaya gelecekti. Doğum yakındı. Kızım dün geceden bu yana hastanede yatıyor. Allah devletimize zeval vermesin. Türk Kızılayı gelmiş, vatandaşların acil ihtiyaçlarını burada gideriyor. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. İnşallah bir an önce cesetlerimizi çıkartırız."

"Şefik ile 3 yıldır maden işletmesinde çalışıyorduk"

Mehmet Emin Şahin, amcasının oğlunun enkaz altında bulunduğunu dile getirerek iyi bir haber almak umuduyla beklediklerini söyledi:

Haberi alır almaz olay yerine koştuklarını ifade eden Şahin, "Şefik ile 3 yıldır maden işletmesinde çalışıyorduk. 35 yaşında evli ve 4 çocuk babasıydı. Bir an önce çıkarılmalarını bekliyoruz." diye konuştu.

Öte yandan heyelanın meydana geldiği bölgede zaman zaman toprak kayması olduğu görüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Nevzat Yıldız Türk Kızılayı Şirvan Siirt 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title