Haberler

Madde Bağımlıları İçin Bebka'dan 525 Bin TL'lik Destek Alınacak

Orhangazi Kaymakamlığı, son günlerin kanayan yarası haline gelen madde bağımlılığına karşı düğmeye bastı.

Orhangazi Kaymakamlığı, son günlerin kanayan yarası haline gelen madde bağımlılığına karşı düğmeye bastı.

Jandarma, emniyet, belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarından oluşan komisyon ile bir toplantı yapan Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, madde bağımlısı gençlere yönelik hazırladıkları proje hakkında bilgi verdi. Yurdaer, BEBKA için bir proje hazırladıklarını belirterek, "Kaymakamlığımız çatısı altında bu çalışmayı başlattık. Arkadaşlarımız projede son aşamaya geldiler. Projenin adını 'Sizinleyiz' koyduk. Proje süremiz 18 ay. Projemizin toplam maliyeti 700 bin TL tutarında. Projenin 525 bin TL'lik kısmını BEBKA'dan temin etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer proje sahibinin kaymakamlık olduğunu belirterek, "Proje ortaklarımız olacak. Milli Eğitim Müdürlüğü, Orhangazi Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, ORSİAD, Emniyet Müdürlüğü ve Sağlık Grup Başkanlığımız projeye ortak olacak. Projenin iştirakçileri ise Anne Çocuk Eğitim Vakfı, Öğretmen Akademi Vakfı, Orhangazi Meslek Yüksek Okulu, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü olacak" diye konuştu.

Yurdaer, projenin maksadını ise şu şekilde izah etti:

"Toplumumuzda önemli bir yer tutan dezavantajlı gruplar konusunda kamu kurum ve kuruluşları ile sosyal tarafların kapasitelerinin geliştirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Proje ile ilçemizde dezavantajlı gruplara destek vermeye yönelik faaliyetler gerçekleştirilecek. Toplumu bilinçlendirerek, daha mutlu ve huzurlu aileler meydana getirmeyi arzu ediyoruz. Projemizin diğer gayesi ise, parçalanmış ailelerin çocukları, suça meyilli gençlerin eğitimi ve madde bağımlılığı ile mücadelede kamu kurumları ve STK'ların daha uyumlu ve verimli çalışmasını sağlamak. Bu gruptaki çocuk ve gençlerin sorumluluk alma, birlikte çalışma, toplum hassasiyeti bilincine katkıda bulunarak sosyal iletişimlerini, özgüvenlerini ve aidiyet duygularını güçlendirmek istiyoruz" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orhangazi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title