Haberler

Son dakika haber: MAÇKA PARKI'NDA PSİKİYATRİ ASİSTANINI BIÇAKLAYAN SANIK: PİŞMANIM

Güncelleme:

Son dakika haberlerine göre MAÇKA Parkı'nda 11 Haziran'da psikiyatri asistanı Süleyman Dönmezler'i kırık cam şişesiyle ağır yaraladığı iddiasıyla hakkında "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Emrah Danışman ilk kez hakim karşısına çıktı.

MAÇKA Parkı'nda 11 Haziran'da psikiyatri asistanı Süleyman Dönmezler'i kırık cam şişesiyle ağır yaraladığı iddiasıyla hakkında "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Emrah Danışman ilk kez hakim karşısına çıktı. Danışman savunmasında "Müştekiden ve ailesinden özür dilerim, pişmanım" dedi.

İstanbul 38. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanık Emrah Danışman getirilirken, taraf avukatları katıldı. Savunma yapan sanık Danışman, "Ailevi sıkıntılarımdan dolayı yanıma alkol alarak Maçka Parkı'na gittim. Müşteki bana seslenerek 'Neden kadınlara bakıyorsun, tacizci' diyerek anneme küfür etti. Benim yanındaki kadınlardan haberim yoktu. Sonrasında müşteki bana saldırdı." dedi.  Süleyman Dönmezler'i korkutmak için elindeki alkol şişesini kırdığını öne süren sanık Danışman,  "Elimdeki şişeyi hedef gözetmeden salladım. Müştekiyle aramda husumet yoktu, pişmanım. Sonrasında yürüyerek olay yerinden uzaklaştım." diye konuştu.

BENİ ENGELLEMEYE ÇALIŞAN OLMADI

Mahkeme Başkanı sanığa "Olay yerinden elini kolunu sallayarak mı ayrıldın? Kimse olaya müdahale etmedi mi" şeklinde soru sordu. Sanık da "Olay sırasında etrafta insanlar vardı ama beni engellemeye çalışan olmadı. Yürüyerek ayrıldım. İSPARK görevlilerinin yanına giderek ambulans çağırmalarını söyledim. Ben panik halinde olduğum için korkutmak amacıyla şişeyi kırdım. Müştekiden ve ailesinden özür dilerim. Pişmanım. Beraatimi istiyorum" dedi.

Süleyman Dönmezler'in avukatı söz alarak sanığın cezalandırılmasını istedi. Duruşma savcısı da soruşturma sırasında beyanları alınan Meltem Şen ve Deniz Öztürk'ün duruşmada tanık olarak dinlenmesini, müşteki Süleyman Dönmezler'in ifadesinin alınması için Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazılan talimat yazısına cevap verilmesinin beklenmesini talep etti.  Sanık tarafından gerçekleştirilen eylemde müştekinin hayati tehlikesinin bulunup bulunmadığının tespiti için evrakların Adli Tıp İhtisas Kurulu'na gönderilmesini talep eden savcı, sanığın tutukluluk halinin devamını istedi.

TUTUKLULUK HALİ DEVAM ETTİ

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, hastane kayıtlarındaki belgelerin Adli Tıp İhtisas Kurulu'na gönderilmesine, olaya şahitlik eden Meltem Şen ve Deniz Öztürk'ün tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Heyet, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek dosyadaki eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede olayın Maçka Demokrasi Parkı'nda 11 Haziran 2020 tarihinde meydana geldiği anlatıldı. Bir hastanenin psikiyatri bölümünde asistanlık yapan Süleyman Dönmezler'in iki kadın meslektaşıyla parkın kapısına yürüdüğü sırada sanık Emrah Danışman ile laf atma yüzünden tartıştığı belirtildi.

Sanık Emrah Danışman'ın elindeki içki şişesini kırarak Dönmezler'in boğazını kestiği kaydedilen iddianamede, sanığın olay yerinden kaçtığı anlatıldı. İddianamede sanık Emrah Danışman hakkında "Kasten öldürmeye teşebbüsö suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

- İstanbul
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Maçka Parkı Danışman Emrah Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe)
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title