Haberler
BBC

Libya krizi - Almanya Dışişleri Bakanı Maas: Hafter, ateşkese uyacağına söz verdi

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Pazartesi günü Rusya'dan ateşkes anlaşmasını imzalamadan dönen General Halife Hafter'in mevcut ateşkese uyacağına dair söz verdiğini açıkladı.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Pazartesi günü Rusya'dan ateşkes anlaşmasını imzalamadan dönen General Halife Hafter'in mevcut ateşkese uyacağına dair söz verdiğini açıkladı.

Açıklama Alman Dışişleri Bakanı Maas'ın Libya'nın Bingazi kentinde Halife Hafter ile yaptığı görüşme sonrası geldi.

Alman Dışişleri Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Libya'nın neredeyse dörtte üçünü kontrol altında tutan Halife Hafter'in Berlin'de 19 Ocak Pazar günü yapılacak Libya Konferansı'nın başarılı olması için katkıda bulunmaya hazır olduğu belirtildi.

Hafter ile Maas arasında gerçekleşen görüşmeden de bir fotoğrafın yer aldığı paylaşımda, "Hafter mevcut ateşkesi devam ettirmek için taahhüdünü yineledi" ifadesi kullanıldı.

Almanya Pazar günü Libya'daki çatışmaya çözüm bulunması amacıyla, Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde düzenlenen bir zirveye ev sahipliği yapacak.

Halife Hafter, Rusya'da Pazartesi günü yapılan, Türkiye ve Rusya'nın arabulucu olduğu müzakerelerden ateşkes anlaşmasını imzalamadan ayrılmış, Rusya ve Türkiye ise tarafların ateşkese olumlu yaklaştığını ve sahada ateşkesin uygulandığını belirtmişti.

Libya'da BM'nin meşru kabul ettiği Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayez el Sarraj ise Rus ve Türk yetkililerin hazırladığı ateşkes anlaşmasını imzalamıştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar dün yaptığı açıklamada "Libya'da ateşkesin bittiğini söylemek için çok erken. Sahada bunun karşılığı yok" demişti.

Moskova'daki müzakereler sonrası Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ortak basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, metnin Libya'da önkoşulsuz ve süresiz ateşkes öngördüğünü söylemiş ve "Hafter tarafından gelen değişiklik önerileri de uzlaşı anlayışıyla dikkate alındı" demişti.

Lavrov ise "tarafların bir kısmının anlaşmayı imzaladığını" ancak General Halife Hafter'in süre istediğini söylemişti.

BBC

Mevlüt Çavuşoğlu Almanya Libya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title