Haberler

Leonardo da Vinci Projesi

Proje kapsamında İtalya'da eğitim alan 15 genç, yaptıkları heykel ve figürleri Karamanlı'da sergilemeye başladı

Karamanlı ilçesinde başlatılan "Leonardo da Vinci Projesi" kapsamında İtalya'nın Treviso şehrinde eğitim alan 15 gencin yaptığı heykel ve figürlerin sergilenmesine başlandı.

Karamanlı Milli Eğitim Müdürlüğü salonunda açılan sergide, kursiyerlerin hazırladığı mermer ve kilden yapılmış soyut çalışmalar, nazar boncukları, hediyelik eşyalar ve biblolar sergilendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eren, gazetecilere yaptığı açıklamada, İtalya'da mermer oymacılığı ve heykelcilik alanında eğitim alan gençlerin tecrübe kazandığını ve bilgi edindiğini söyledi.

İtalya'nın sanat ve kültüre verdiği önemin görülmeye değer olduğunu vurgulayan Eren, "İtalya'da bulunduğumuz sırada birçok mermer, mozaik, heykel ve sanat atölyesini ve müzesini ziyaret etme imkanı bulduk. Bu da bize ülkemizde heykelcilik ve sanat eserleri üretmekte ne kadar yol almamız gerektiğini gösterdi" dedi.

Eren, gençlerin İtalya'da heykeltıraşlar Elena Ortica ve Getano Brugnana atölyesinde eğitim aldıklarını ve çalışmalarının burada gerçekleştirdiklerini anlattı.

Gençlerin sanat adına yeni ufuklar açtıklarını ve kültürel etkileşimde bulunduklarını ifade eden Eren, "Onlardan öğrendiğimiz birçok beceri ve tecrübe olduğu gibi biz de onlara kendi kültümüzü dilimizi, en önemlisi ilçemiz Karamanlı'yı tanıttık. Bu, Karamanlı için büyük bir adım oldu. Umarım mermer sektöründe yeni açılımlar yaparak heykelcilik ve oymacılık alanında daha büyük işler yapılır" diye konuştu. - Burdur

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Salih Eren Karamanlı İtalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title