Haberler

Lapseki'de sahil projesi çalışmaları devam ediyor

Güncelleme:

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde 80 bin metrekare alanda başlatılan sahil projesi çalışmaları sürüyor.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde 80 bin metrekare alanda başlatılan sahil projesi çalışmaları sürüyor.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında, "Lamsakos'tan Lapseki'ye" adlı projede önemli mesafe alındığını bildirdi.

Projenin ilçe için önemine değinen Yılmaz, şunları kaydetti:

"15 Temmuz Şehitler Parkı'ndan 1915 Çanakkale Köprüsü'ne doğru yaklaşık 40 bin metrekarelik alanda sadece deniz kenarına taş alanları yapıldı. O alanımız inşallah Millet Bahçesi olacak. O alanı Bakanlık yapacak ve ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza hediye edilecek. Devamında ise çeşitli etkinlik alanları ile kafeterya, çocuk oyun alanları, seyir terası, yeşil alanların olacağı ve bu alanda ise her türlü etkinlik yapılabilecek bir alan devamında halı saha, voleybol, basketbol sahası, tenis kortu ve diğer spor alanları hemen yanında güzel görünümlü bir yel değirmeni, devamında ise halk plajı yapılacak. Sahilin tamamında yürüyüş ve bisiklet yolu tamamlandı, vatandaşlarımız şu an kullanıyorlar. Sahilde ayrıca yapımı devam eden ve 20 metre genişliğinde yol olacak ve bu yolun altyapısı tamamlandı. Bulunduğumuz alana bir de gençlik merkezi yapıyoruz. Projesi bitti, muhtemelen ekim ayı sonunda başlar diye düşünüyorum. Gençlik merkezinin içinde çok güzel bir kütüphane var. Hemen yan tarafına ise 100 çocukluk kreş yapılacak. Kısacası bu alandaki proje tamamlandığında her geçen gün değişen ve gelişen ilçemize çok şey karacağını düşünüyorum."

Belediye Başkanı Yılmaz, projenin tümünü gelecek yıl tamamlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

1915 Çanakkale Köprüsü 15 Temmuz Çanakkale Lapseki Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title