Haberler

KYK yurt başvuruları ne zaman? 2019 KYK burs başvuruları nasıl yapılır?

Güncelleme:

Üniversite sınavını kazanan öğrenciler KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak diye merak ediyor. KYK yurt başvuruları merak edildiği gibi KYK burs başvuruları da araştırılan başka bir konu. Peki, 2019 KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? KYK yurt başvuruları başladı mı? KYK burs başvuruları nasıl yapılır?

YKS sonuçlarının ardından üniversiteyi kazanan öğrenciler ve velileri harıl harıl yurt aramaya başladı. KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak diye araştırma yapanlar KYK burs başvurularını da merak ediyor. İnternette 2019 KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak, KYK burs başvuruları nasıl yapılacak sorularının yanında KYK yurt başvuruları ne zaman olacak da arananlar arasında. Peki, 2019 KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? KYK yurt başvuruları başladı mı? KYK burs başvuruları nasıl yapılır? İşte merak edilenler…

2019 KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI MI? 2019 KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS sonuçlarının açıklanmasından sonra öğrenciler gidecekleri şehirde kalınabilecek yerleri araştırmaya koyuldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2019 KYK yurt ve burs başvurularının ne zaman yapılacağı henüz açıklanmadı. Konuyla ilgili herhangi bir gelişme olduğunda sitemizden size haber vereceğiz.

KYK 2018 - 2019 eğitim öğretim yılı için başvurular 3 – 10 Eylül 2018 tarihinde yapılmıştı. 2019 - 2020 eğitim öğretim yılı için de bu tarih aralığına yakın bir zamanda KYK burs ve yurt başvuruları yapılacağı düşünülüyor.

KYK BURS BAŞVURULARI VE KYK KREDİ BAŞVURULARI AYNI ANDA MI YAPILIYOR?

Burs/kredi başvuruları internet ortamında aynı başvuru sayfası üzerinden ayrı ayrı değil birlikte yapılabilir.

KYK BURS/KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

İlk defa burs/kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle normal öğrenim süresince ödeme yapılır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılır.

İKİNCİ ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ DE KYK BURSU VEYA KYK KREDİSİ ALABİLİR Mİ?

Kuruma burs/kredi almak üzere müracaatta bulunan ikinci öğretim öğrencileri de yapılan değerlendirme neticesinde durumlarının burs/kredi almasına uygun bulunması halinde burs/kredi alabilir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title