Haberler

KYK yurt başvuruları nasıl yapılır? KYK yurt başvurusu ne zaman sona eriyor?

KYK yurt başvuruları 19 Ağustos 2019'da başladı. YURTKUR KYK yurt başvuruları devam ederken internette KYK yurt başvuruları nasıl yapılır, KYK yurt başvuruları ne zaman sona ediyor gibi aramalar yapılıyor. Peki, KYK yurt başvuruları nasıl yapılıyor? 2019 KYK yurt başvurusu ne zaman sona erecek?

Üniversite tercih sonuçları açıklanan öğrencileri tatlı bir telaş sarmış durumda. Kazandıkları üniversitenin bulunduğu şehirde kalacak yer aramak için internette araştırma yapanlar YURTKUR KYK yurt başvurularını araştırıyor. 19 Ağustos 2019 tarihinde başlayan KYK yurt başvuruları nasıl yapılacağı da merak ediliyor. Peki, KYK yurt başvuruları nasıl yapılıyor? 2019 KYK yurt başvurusu ne zaman sona erecek?

KYK YURT BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

YURTKUR KYK yurt başvuruları e-Devlet üzerinden yapılıyor. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacağı için e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.

KYK YURT BAŞVURUSU NE ZAMAN SONA ERİYOR?

KYK yurt başvuruları 26 Ağustos saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. Öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar bilgilerini görebilecek ve güncelleyebilecek.

2019-2020 eğitim öğretim yılında ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran hazırlık ve 1. sınıf öğrencileri, herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimini sürdüren ara sınıf öğrencileri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde öğrenim görmekte olan öğrenciler, yurt başvurusunda bulunabilecek.

YURT İÇİN ARA SINIF ÖĞRENCİLERİ DE BAŞVURABİLİR

KYK bünyesindeki yurtlarda kalabilmek için ara sınıf öğrencileri de başvuru yapabilir. 30 Haziran 2019 tarihinden önce herhangi bir yükseköğrenim programına kayıt yaptıran öğrenciler de (ön lisans, lisans) ara sınıf olarak 19-26 Ağustos 2019 tarihleri arasında yurt başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title