Haberler

Kuzey Iraklı Genç Kızlar Avrupalılara Özeniyor

Yürüyen Merdivenli Modern Alışveriş Merkezlerinin Hizmete Girmesiyle Birlikte Yöresel Kıyafetlerinden Vazgeçen Kuzey Iraklı Kadınlar, Avrupalı Kadınlara Özeniyor.

Yürüyen merdivenli modern alışveriş merkezlerinin hizmete girmesiyle birlikte yöresel kıyafetlerinden vazgeçen Kuzey Iraklı kadınlar, Avrupalı kadınlara özeniyor. Modayı yakından takip eden genç kızların şıklığı, dikkat çekiyor.

Irak'ın en güvenli bölgesi olarak gösterilen Kuzey Irak'ta savaş sonrası refah düzeyi hızla artıyor. Gözle görülür sosyal gelişmelerin yaşandığı Erbil'de ilk kez yürüyen merdivenli büyük bir alışveriş merkezi açıldı. Kuzey Irak bölgesel yönetiminin desteğiyle Lübnanlı bir şirket tarafından yapılan Nasdak Alışveriş Merkezi, Iraklılar'ın hizmetine sunuldu. İlk kez yürüyen merdivenle tanışan Erbilliler, alışveriş merkezinde açılan birbirinden şık mağazalara da büyük ilgi gösterdi. Günlük yöresel

kıyafetlerinden vazgeçen Erbilliler'in, moda trendlerini yakından takip ettiği gözleniyor. Tanınmış markalar satan mağazalarda en çok alışverişi ise beklenildiği gibi kadınlar yapıyor.

İstediği modelde kıyafetler bulduğu için mutlu olduğunu söyleyen Mamosta Sermiye isimli bayan, "Erbil'de çok güzel mağazalar açıldı. İstediğimiz türden kıyafeti bulmakta sıkıntı yaşamıyoruz. Ben Türk, Fransız ve İtalyan markaları tercih ediyorum. Bu tür kıyafetler kaliteli olduğu için ütü sıkıntısı yaşamıyorum. Irak'ta elektrik sık sık kesildiği için çoğu kez kıyafetleri ütüsüz giyiyordum artık bu sorunum ortada kalktı" derken, Dılniye Mahmut adlı genç kız, "Irak'ta hürriyet var, herkes istediği kıyafeti

girmekte özgür. Geçmişte kadınların giyim konusunda sıkıntıları vardı. Pazarda satılan kıyafetlerin modelleri hep aynıydı. Şimdi ise yeni açılan mağazalarda her türlü kıyafeti bulmak mümkün. 2 ayda dolabımı son moda kıyafetlerle dolduruyorum. Yeni kıyafetleri giyince kendimi daha genç ve güzel buluyorum" şeklinde konuştu.

Erkekler ise, ağırlıklı olarak takım elbiseleri tercih ediyor. Takım elbise almak için mağazada alışveriş yapan Bersun Ahmet, "Bu büyüklükte bir mağaza ilk kez açıldı. İstediğimiz her şeyi bulabiliyoruz. Yürüyen merdivenlere ilk kez bindim. Alışveriş yürüyen merdivenle daha zevkli; ancak fiyatlar cep yakıyor" diye konuştu.

Gençlerin daha şanslı olduğunu ifade eden 42 yaşındaki Halise Reged adlı Türkmen bayan ise, "Bizim zamanımızda bu tür şık kıyafetler yoktu. Türkiye ve Avrupa ülkelerinden son moda çok güzel elbise geliyor. Biz de pantolon, badi, etek türü şeyler alarak Avrupalı kadınlar gibi giyiniyoruz. Onlardan farkımız yok" dedi.

Petrol yasasını onaylayan Kürt liderler, kalkınma seferberliği ilan ederken, Kuzey Irak'ta hayatın birçok alanında büyük gelişmeler göze çarpıyor.

(AYŞ-CY-CY-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title