Haberler

Kuzey Irak'ta 'Kürdistan Ordusu' Çalışmalarına Hız Verildi

Kuzey Irak’ta Düzenli ‘kürditsan’ Ordusunun Kurulması İçin Başlatılan Çalışmalar Sürüyor. Peşmerge Bakanlığı Yetkilileri Ve Peşmerge Kuvvetlerinden Komutanlar Dün Selahaddin Kentinde, ‘kürdistan Bölge Başkanı’ Mesut Barzani Başkanlığında Toplandı. Barzani’nin K...

Kuzey Irak’ta düzenli ‘Kürditsan’ ordusunun kurulması için başlatılan çalışmalar sürüyor. Peşmerge Bakanlığı yetkilileri ve Peşmerge kuvvetlerinden komutanlar dün Selahaddin kentinde, ‘Kürdistan Bölge Başkanı’ Mesut Barzani başkanlığında toplandı. Barzani’nin karargahında düzenlenen toplantıya; üst düzey Peşmerge komutanlarının yanı sıra, Irak Kürditsan Yurtseverler Birliği (IKYB) ve Irak Kürditsan Demokratik Patisi’nden (IKDP) temsilciler katıldı. Toplantıda, Kürdistan Ordusu’nun oluşumu amacıyla IKYB ile IKDP’ye bağlı Peşmerge güçlerinin birleştirilmesi konusu görüşüldü. Söz konusu ordunun bölgedeki gruplara değil, doğrudan ‘Kürdistan Bölge Başkanlığı’na bağlanması öngörülüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title