Haberler

Kutso Başkanı Günay Açıklaması

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, beklentilerden yüksek açıklanan enflasyon rakamlarının sorumlusunun tarım ürünleri gibi gösterilmesinin yanlış olduğunu bildirdi.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, beklentilerden yüksek açıklanan enflasyon rakamlarının sorumlusunun tarım ürünleri gibi gösterilmesinin yanlış olduğunu bildirdi.

Yaptığı açıklamada, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına göre geçen ay fiyatı en çok artan tarım ürününün domates olduğunu kaydeden Günay, her yıl kış aylarında enflasyon ve hayat pahalılığıyla ilgili olarak sebze fiyatlarının gündeme gelmesinin bölge üreticisini, çiftçileri yaralayan bir konu olduğunu ifade etti.

Mevsim şartlarının zorluğu, yaşanan afetler ve yüksek girdi maliyetleri kış aylarında örtü altı üretim yapan bölge çiftçisine yeteri kadar büyük bir sorun yaşattığını aktaran Günay, üreticinin büyük zorluklara katlanarak ülke ekonomisine katkı yapmaya çalıştığını bildirdi.

Günay, şunları kaydetti:

"Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerimizde kış aylarında örtü altı üretim yapan çiftçimiz, tohumcusundan zirai ilaç firmalarına, komisyoncusundan tüccarına, ihracatçısına, plastik firmalarından hırdavat sanayine kadar birçok sektöre hayat kaynağı olmaktadır. Bölge çiftçimizin ürettiği ürünler, yüzlerce insanın karnını doyurmaktadır. Ayrıca çiftçimiz oluşturduğu ekonomik hacim ile yüz binlerce kişiye ekmek kapısı olmaktadır. Bölgeden yapılan ihracat ülkemiz ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır. Çiftçimiz her yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı haberinde hedef tahtasına konulacak kadar değersiz değildir. Batı Antalya çiftçisi her yıl bölgeden on binlerce tırlık ihracat yapmaktadır. Zaman zaman gerek hükümet gerekse muhalif siyaset kanadından yapılan talihsiz açıklamalar çiftçimizi derinden üzmekte ve şevkini kırmaktadır. Zaten hayatı pamuk ipliğine bağlı yaşayan çiftçimiz iyice zor duruma düşmektedir. Dünyanın en güzel ürünlerini üreterek ihraç eden çiftçimiz bu açıklamaları hak etmiyor. Enflasyonun suçu çiftçiye yüklenemez."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu Murat Hüdavendigar Kumluca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title