Haberler

Kutlu Doğum Haftası

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan, "İslam coğrafyasına baktığımızda her gün zulümler devam ediyor.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan, "İslam coğrafyasına baktığımızda her gün zulümler devam ediyor. Arakan'da insanların evleri yok, barakalarda yaşıyorlar. Ceplerinde kimlikleri bile yok. Şimdi bunları görüp bir de Efendimizin uygulamalarına baktığımızda daha çok gayret etmemiz lazım." dedi.

AGD Muş Şubesi tarafından Öğretmenevi'nde düzenlenen "Hazreti Muhammed'e Sevgi" programında konuşan Turhan, kutlu doğum etkinliklerinin sadece bir anma etkinliği olarak kalmaması gerektiğini belirtti.

Turhan, "Efendimizi anlamak, hayatımıza tatbik etmek, onun ortaya koymuş olduğu ölçütlere ruhumuzu teslim etmek kadar hayatımıza tatbik etmek gibi bir vazifemiz var. İnşallah Efendimizi sadece anan değil, anlayan, hayatına tatbik eden topluluklardan oluruz" dedi.

Faiz sistemini eleştiren Turhan, "Faiz girmeyen ev kaldı mı? İnsanlarımıza arabayı, evi almakla alakalı banka kredileri meşru gelmeye başladı. Bizim en büyük sıkıntımız, ifade ettiğimiz hakikatleri ne yazık ki hayatımıza tatbik noktasında üzerimize düşen vazifeyi tam manasıyla yerine getiremiyoruz." şeklinde konuştu.

Peygamber Hz. Muhammed'in yaşadığı dönemde "El-Emin" olarak tanındığını hatırlatan Turhan, "Efendimiz insanlara kıymet veren bir peygamberdi. Bizim de böyle olmamızı istiyordu. Sadece Müslümanlar açısından değil başka dinlerden insanlarla bile çok kıymetli bir şekilde ilgileniyor, onların da Müslüman olması için büyük gayretler gösteriyordu." dedi.

İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılara değinen Turhan, "Türkiye'de 3 milyon civarında Suriyeli kardeşimiz var. Empati yapalım, kendimizi onların yerine koyalım. Allah İslam ümmetini böyle bir sıkıntıya düşürmesin. Dünyada her 6 saniyede 1 çocuk açlıktan dolayı ruhunu teslim ediyor. Dünya nüfusunun yarıdan fazlası günlük 2 doların altında hayatlarını idame ettiriyor. İslam coğrafyasına baktığımızda her gün zulümler devam ediyor. Arakan'da insanların evleri yok, barakalarda yaşıyorlar. Ceplerinde kimlikleri bile yok. Şimdi bunları görüp bir de E.fendimizin uygulamalarına baktığımızda daha çok gayret etmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

Programa, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Gençlik Derneği Salih Turhan Arakan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title